Klämd nerv Smärta

Klämda nerver är ett relativt vanligt; de brukar läka på egen hand. I många fall är symptomen är små. Resten är ofta allt som behövs för att läka en klämd nerv. Men vissa nöp nerver leder till smärta så svår att större metoder behövs för att lindra smärtan.

Nerv Basics

Nerver bestå av tre typer. Sensoriska nerver är konstruerade för att transportera stimuli som samlats in från sinnesorgan till hjärnan. Motor nerver spelar en roll vid olika rörelser i hela kroppen. Autonoma nerver styr automatiska rörelser som kroppen bedriver in, till exempel ofrivilliga blinkar som uppstår när någonting rör sig nära ögat.

Symptom

Klämda nerver är de mest märkbara när de resulterar i en intensiv, brännande smärta. Däremot kan nöp nerver också leda till domningar, stickningar, muskelsvaghet, och en känsla av att det område av kroppen med klämd nerv somna.

Klämd nerv

Ibland kan ben eller muskler trycka ned på nerver, komprimera dem eller förhindra flödet av näringsämnen till att nerven. Dessa klämda nerver kan skicka onödiga signaler av smärta, och de är också ofta oförmögna att utföra sina normala funktioner.

Orsaker

Ben och brosk oftast trycker mot klämd nerv. Detta sker oftast på spinal skivor. Händelser som kan öka sannolikheten för en klämd nerv inträffar är dålig hållning, skador, övervikt och stress. I vissa fall är klämda nerver är oundvikliga.

Förebyggande / Lösning

Klämda nerver oftast läka på egen hand. Vila är det snabbaste sättet att läka en klämd nerv, även om vissa läkare rekommenderar att området med klämd nerv immobiliseras. I vissa fall är sjukgymnastik, medicinering och kirurgi krävs.

Klämda nerver kan förebyggas genom att undvika många av de saker som anges i avsnittet orsaker. Individer uppmanas också att undvika långa, repetitiva uppgifter när det är möjligt.


articoli Correlati