Klämd nerv Problem

En klämd nerv beskriver nervkompression och smärta detta tryck producerar. Muskler och senor, svullna på grund av repetitiv rörelse, eller traumatiska skador är ofta ansvariga för detta tryck, men klämda nerver kan utvecklas överallt i kroppen.
Nerv komprimering och smärta i samband med det, orsaka andra problem som kan behöva medicinsk behandling när alla självvårdstekniker har misslyckats.

Egenskaper

Enligt Mayo Clinic, om nerver komprimeras när de lämnar ryggraden, de orsakar utstrålande smärta, stickningar eller domningar i armar och ben. Trycket på nerver på handleden leder till smärta och stickningar i handen, allmänt känd som karpaltunnelsyndrom.

Droppfot

Problem att lyfta en eller båda fötterna, eller droppfot, är förknippad med klämda nerver i nedre delen av ryggraden eller underben. Om du lider av droppfot ofta, kan din läkare förskriva ett ben stag för att styra det drabbade benet eller foten.

Kronisk ryggsmärtor

Klämda nerver kan orsaka kroniska ryggsmärtor. Även smärta från en komprimerad nerv utstrålar ofta in i en lem, det orsakar också muskelspasmer i ryggen.

Trigeminusneuralgi

Tryck som utövas på trigeminusnerven, vid basen av hjärnan, genom blodkärl kan orsaka smärta och stickningar i ansiktet. I vissa fall, bara ler kan komma med på en attack med skytte smärta, sveda och stickningar.

Cervikal Radikulopati

Traumatisk skada till halsen kan leda till artrit, kallas cervikal spondylos. Bone sporrar utveckla och komprimera nerverna där de lämnar ryggraden. Smärta strålar in i axlar och armar.

Svåra fall leder till förträngning av ryggmärgskanalen, att lägga press på nerverna. Den kroniska smärtan av livmoderhalscancer radiculopathy leder ofta till bestående men.

Komplext regionalt smärtsyndrom

Enligt National Pain Foundation, utvecklar denna kroniska smärttillstånd efter en traumatisk skada har läkt. Ju tidigare du diagnostiseras, desto mer framgångsrik behandling och smärtlindring vara.


articoli Correlati