Klämd nerv Effekter på Nerve Network

De flesta människor har upplevt en skurk i nacken eller en "kläm" nerv som orsakat obehag eller smärta. Exakt vad är en klämd nerv och vad som är så livshotande om det? En klämd nerv, även känd som en komprimerad nerv, kan avbryta det naturliga flödet av vitala impulser till andra nerver. De goda nyheterna: endast vissa nervceller, efter att ha skadats, producera smärta. De dåliga nyheterna: mest skadade nerver nästan alltid påverkar en nervnätverk negativt.

Komplexiteten i Nerv Networks

Nerverna som utgör nervnäten människohandel nummer i miljardklassen. Våra kroppar fungerar på grund av dessa nervnätverk. Utan dessa nätverk, skulle vi inte kan skilja mellan varmt och kallt eller glädje och smärta. Varje aktivitet, från promenader till löpning, från att andas till tänkande, fungerar smidigt på grund av nerver och nervnätverk. En skadad nerv kan negativt påverka en hel nervnätverk. Ett modernt exempel på en skadad nerv som många människor lider med är karpaltunnelsyndrom, en ofta smärtsam nerv sjukdom. Karpaltunnelsyndrom orsakas vanligen av repetitiva hand / handled rörelser som resulterar i domningar, smärta och svaghet i den drabbade handen. Om karpaltunnelsyndrom ignoreras och lämnas obehandlad, är det möjligt för hela nervnätet att påverkas, och musklerna i hand och handled kan krympa (avfall), vilket resulterar i svaghet.

Nerv / Nerve Nätverk Skador Symptom

En klämd nerv kan orsaka förnimmelser såsom stickningar, brännande eller stickande i de drabbade områdena. Personer med diabetes drabbas ofta svår nervskada eller neuropati. Diabetes är en allvarlig sjukdom där glukos (för mycket socker) förstör nervceller i kroppen. Utan behandling kan diabetes leda till allvarliga nervskador i fötter och ben, där amputation blir nödvändig; skador på njurarna, som kräver dialysbehandling eller njurtransplantation, och grå starr och blindhet. Personer med diabetes lider också med förtvinade muskler på grund av skadade nerver. Denna typ av nervskada kan leda till en förlust av fysisk koordination och balans och extrem känslighet för någon typ av fysisk kontakt.

Hur Skydda Nerv Networks

Själva strukturen i hur våra kroppar funktionen finns i våra nervnätverk. Våra kroppar och därmed våra nerver är avsedda att användas, utövas och, ännu viktigare, vårdas. Våra kroppar och nervsystem måste ständigt fyllas med tillräcklig vila och rätt kost. Rådgör med din personliga läkare eller tränare för att avgöra hur mycket och vilken typ av uppvärmningsövningar du bör göra för att skydda din kropp och nervnätverk innan en ny rutin. Om skada inträffar under arbete eller spel, se till att muskler och nervnätverk är helt läkt innan du fortsätter denna verksamhet. Kom ihåg, kan upprepad skada på en enda nerv orsaka allvarlig skada på ett helt nervnätverk.


articoli Correlati