Hur ofta har du ta fentermin?

Den amerikanska Food and Drug Administration har godkänt läkemedlet fentermin som en aptitnedsättande för överviktiga patienter vars vikt har ökat sina medicinska risker. Här är några strategier att använda fentermin att kasta pounds.

Hur och När du ska ta fentermin

Läkare kräver vanligen dem som söker ett recept för phentermine att försöka minst sex månaders livsstil förändring. Förändringarna kan omfatta minska livets påfrestningar, att få tillräcklig sömn, ändra kost och anta ett träningsprogram.

Om din läkare ordinerar fentermin, först och främst, följ instruktionerna som han ger dig. Öka inte dosen eller ta fentermin under en längre tid än rekommenderat.

Phentermine är ett stimulerande som dämpar aptiten. Läkare rekommenderar att ta drogen efter att du vaknar och innan du äter något. Om du har glömt att ta fentermin efter att vakna upp, ta dosen minst 10 timmar innan du går tillbaka till vila.

Att ta fentermin för nära sänggåendet kan orsaka sömnsvårigheter.
Ta inte fentermin med alkoholhaltiga drycker och undvika att dricka alkoholhaltiga drycker samtidigt på fentermin. Alkohol kan öka biverkningarna av läkemedlet, och kan också påverka din förmåga att tänka klart och bromsa dina reaktioner.

Hur mycket Phentermine att ta

Den normala dosen för vuxna under 60 tar kapslar eller tabletter är 15-37,5 milligram per dag. Vuxna över 60 kräver oftast reducerade doser. Phentermine rekommenderas inte för någon under 16.

Om efter att ha tagit fentermin under några veckor du känner att du inte gynnas, tala med din läkare om att justera dosen. Öka inte dosen själv, antingen genom att ta mer piller på en gång, eller genom att ta den ordinerade dosen mer än en gång per dag. Om du tar för mycket fentermin av misstag, ring 911 eller giftcentralen.

Eftersom fentermin är en tids släppt medicinering, svälja pillret hela så att kroppen kan smälta det ordentligt och släpp läkemedlet över tiden för maximal effektivitet. Krossning av piller eller mala upp det kommer att orsaka din kropp att absorbera för mycket fentermin på en gång.

Phentermine har många biverkningar, av vilka många stannar vid fortsatt användning av läkemedlet. Däremot kan höga doser av fentermin under lång tid leda till sömnlöshet, irritabilitet, hudåkommor och personlighetsförändringar. På grund av de associerade hälsorisker och fentermin s eventuella beroendeframkallande egenskaper, endast läkare rekommenderar att ta fentermin under några månader i taget.

Ett antal andra läkemedel kan också interagera dåligt med fentermin, inklusive läkemedel för behandling av högt blodtryck, diabetes och antidepressiva medel. Informera din läkare om du tar några läkemedel som används för att behandla dessa tillstånd.


articoli Correlati