Hur mycket ska du väga om du har en Medium Frame?

Beräkna ditt Body Mass Index (BMI)

Att mäta din body mass index (BMI) är ett sätt att avgöra om du är på din idealvikt, enligt US Department för hälsa och mänskliga tjänster. BMI är en uppskattning av kroppsfett erhålls genom att dividera vikten i kilo med längden i meter i kvadrat. Mellan 25 och 29,9 är överviktig, och över 30 anses lida av fetma. Den hälsosamma BMI intervallet är mellan 18,5 och 24,9. Människor i de överviktiga eller feta kategorier har en ökad risk för vissa sjukdomar, däribland typ 2-diabetes, högt blodtryck, kranskärlssjukdom och stroke, och vissa typer av cancer.

Mät ditt midjemått

Människor som lagrar vikt kring midjan är mer benägna att utveckla hjärtsjukdomar och diabetes än de med en päronformad figur eller vars vikt är mer jämnt fördelad. Därför är midjemåttet en bra prediktor för potentiella hälsoproblem kopplade till fetma, enligt National Institute of Health. Mät ditt midjemått noggrant genom att placera ett måttband tätt runt din mitten, i höjd med naveln. Mätningar Högrisk midja är mer än 40 inches för män och över 35 inches för kvinnor.

Bottom Line

Eftersom enskilda mätningar har sina begränsningar, National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI) rekommenderar med hänsyn till tre faktorer vid bedömningen Vikt: BMI, midjemått, och riskfaktorer för sjukdomar förknippade med fetma. Riskfaktorer är högt blodtryck, högt kolesterol, rökning och en familjehistoria av tidig hjärtsjukdom. Om du är orolig för din vikt, kommer läkaren att kunna utvärdera ditt BMI, midjemått, och andra riskfaktorer för hjärtsjukdomar, och avgöra om du behöver gå ner i vikt.


articoli Correlati