Hur man undviker Ärrbildning Med Poison Oak

Giftek, tillsammans med giftig murgröna och gift sumak är en växt vars blad och sav innehåller en kemikalie, som föranleder ett starkt immunsystemsvar genom den mänskliga kroppen. Detta är vad som orsakar utslag flesta människor upplever, och det slutar inte förrän förorenade celler skjul, som tar från två till tre veckor. Det enda sättet att förhindra kontaminering är att inte röra gift ek. Lyckligtvis finns det många behandlingar som kommer att bidra till att göra utslag uthärdlig och förhindra ärrbildning.

Instruktioner

Stoppa Itch

1 Repa inte, så skrapa skadar anbud huden runt och under utslag, vilket kan leda till ärrbildning. Smuts under naglarna eller på händerna kan också orsaka en infektion, vilket ökar risken för ärrbildning.

2 Minimera den tid det tar att läka och din exponering för potentiella repor genom att gå till din läkare. Hon kan ge dig ett recept för en steroid, vilket kommer att minska inflammationen och lugna ditt utslag i så lite som 24 timmar. Var medveten om att steroider kan orsaka vissa beteendeförändringar när du tar dem.

3 Ta en over-the-counter antihistamin, vilket kommer att bidra till att minska immunsvaret, samt inflammation. Det kommer inte att fungera så bra som steroider, men det är också inte orsakar biverkningar som steroider gör och inte kräver ett läkarbesök.

4 Minska klådan med tillämpningar av hydrokortison kräm. Använd den frikostigt till det drabbade området flera gånger om dagen. Andra svär vid den gamla standby, kylbalsam, som hjälper torka utslag.

5 Ta ett dopp i en sval, klorerad pool. Klor fungerar som ett desinfektionsmedel och hjälper torr upp blåsor.

6 Det finns ett antal all-naturliga folkmusik rättsmedel som vanligen används, inklusive: gnugga insidan av ett bananskal på det drabbade området 2-3 gånger om dagen; och med hjälp av en pasta av salt blandat med bara tillräckligt med vatten för att fukta den och göra den pirog, sedan sprider den över utslag två till tre gånger om dagen, borsta bort det efter det torkar.

Tips

  • De flesta åtgärder inriktas på att minska klådan, vilket kommer att minimera din önskan att repa och därmed förhindra ärrbildning. Du kanske vill täcka utslag på natten eller bära handskar så att du inte kan repa området medan du sover.

articoli Correlati