Hur man tar bort löss från hjälmar

Huvudlöss kan spridas lätt, särskilt bland barn, eftersom de tenderar att komma i nära kontakt med andra ungdomar. Även när ett barns hår behandlas för huvudlöss kan angrepp kvarstår om vuxna löss och lus ägg - även känd som gnetter - kvar på kläder, sängkläder och föremål som hjälmar och hårborstar. Tvätta kläder i varmt vatten och en torkning på en varm miljö är ett effektivt sätt att döda huvudlöss, men en cykelhjälm, baseball hjälm och annan skyddsutrustning hjälm kan inte tvättas. Så en alternativ metod måste användas för att döda löss och gnetter på en hjälm för att undvika ett nytt angrepp av huvudlöss.

Instruktioner

1 Lossa eventuella flyttbara kuddar eller hjälm liners och omedelbart placera dem i tvättmaskinen, tillsammans med några andra objekt (dvs, sängkläder eller kläder) som har varit i kontakt med lus-angripna individen.

2 Tvätta alla avtagbara hjälm padding och hjälm liners i varmt vatten med blekmedel och tvättmedel.

3 Dry tyg hjälm liners på en het torkinställning. Eventuella skumbitar måste tillåtas lufttorka på en plats utomhus.

4 Placera hjälmen, skumfoder och foder i en stor plastpåse. Försegla omedelbart påsen.

5 Placera den förseglade påsen i frysen i 24 timmar. Om utomhustemperaturen kommer att vara under frysmärke i 24 timmar, kan påsen placeras utanför. De låga temperaturer kommer att döda löss och gnetter.

Tips

  • Placera inte skum i torktumlaren.
  • Alla sängkläder, kläder, hårborstar, möbler, hjälmar och andra föremål måste rengöras på samma dag som den drabbade individen behandlas för huvudlöss. Detta minskar risken för korskontaminering.

articoli Correlati