Hur man identifierar West Nile Virus Symtom

Det brukar ta två till 15 dagar för några tecken eller symptom att visa när du har smittats av West Nile-virus från ett myggbett. De flesta människor som är infekterade med West Nile-virus kommer inte att visa några symptom. Men 20 procent av människor gör en infektion som heter West Nile-feber som har några symtom du kan leta efter. De flesta av symptomen håller i 3-6 dagar innan en fullständig återhämtning. Dock kommer 1 procent av personer har allvarliga neurologiska infektioner som kan ha långsiktiga effekter. Om du tror att du har West Nile-virus bör du rådgöra med din läkare.

Instruktioner

1 Testa temperaturen för att se om den är högre än normalt. De 20 procent av människor som inte visar symptom kommer att ha feber. Du kanske också har huvudvärk, ryggvärk eller muskelvärk.

2 Titta på stammen av din kropp för hudutslag. Svullna lymfkörtlar kan också vara en indikation på West Nile-feber.

3 Vet att ha diarré, illamående, brist på aptit, eller kräkningar kan vara ett tecken på West Nile-feber. Dricka tillräckligt med vätska under denna tid är viktigt så att du inte blir uttorkad.

4 Kontrollera efter tecken som kan visa att du har utvecklat de mer allvarliga typen av West Nile-virus, även kallat West Nile meningit, West Nile-encefalit eller West Nile polio. De symtom som anges ovan kommer att vara svårare i det här fallet, till exempel att ha en hög feber och svår headahce.

5 Meddelande om du börjar få kramper, förvirring och desorientering, en stel nacke, plötslig svaghet eller partiell förlamning, eller gå in i en koma. De som har den allvarligaste typen av West Nile-virus kan också utveckla symtom som liknar dem vid Parkinsons sjukdom.

Tips

  • Du kan inte få West Nile-virus från person till kontaktperson; inklusive kyssa, röra eller ta hand om någon som har viruset.
  • Alltid besöka din läkare om du visar tecken på West Nile-virus. Även om de flesta människor kommer att göra en fullständig återhämtning på egen hand, andra kan utveckla allvarliga medicinska problem som bör granskas av en läkare så snart som möjligt.

articoli Correlati