Hur man identifierar Mässling i ett spädbarn

Mässling är en välkänd barnsjukdom som kännetecknas av ett utslag som visas över hela kroppen. Även om mässling inte längre påverkar så många barn som det en gång gjorde, förekommer det fortfarande. Mässling är en mycket smittsam tillstånd som orsakas av ett virus. Även spädbarn skyddas vanligtvis från viruset för de första sex månaderna av sitt liv genom moderns naturliga immunitet som de fortfarande kan påverkas. Lär dig att känna igen symptomen på mässling hos spädbarn.

Instruktioner

Hur man identifierar Mässling i ett spädbarn

1 Följ ditt barns beteende. Är han / hon ovanligt cranky, men du kan inte se någon anledning till att kinkighet? Är han / hon gråter mycket men det verkar inte finnas något synligt fel?

2 Kontrollera ditt barns temperatur. Har barnet har en lätt feber?

3 Leta efter tecken på en rinnande näsa och / eller hosta. Dessa symtom åtföljer ofta mässling.

4 Följ ditt barns sömnmönster. Är han / hon sover under korta perioder sedan vakna? Har ditt barn vaknar gråtande? Har barnet verkar vara obehagligt?

5 Undersök ditt barns kropp för några tecken på utslag. Du kan märka vad som ser ut som finnar i ansiktet. Det kan bara vara några i början men det utslag sprider sig snabbt över hela kroppen. Utslagen verkar fläckig och finnar är rödbrun i färgen.

6 Titta inuti barnets mun. Ser du några fläckar som liknar finnar på insidan av kinderna eller tunga? Dessa kallas Koplik s fläckar. De är en karakteristisk symptom på mässling.

Tips

  • Om du misstänker att ditt barn har mässling kontakta din barnläkare omedelbart.
  • Mässling brukar klara upp inom 10 till 14 dagar, men kan leda till andra hygienkrav som bronkit eller lunginflammation.
  • Ge aldrig ditt barn acetylsalicylsyra mot feber. Aspirin har förknippats med Reyes syndrom.

articoli Correlati