Hur man identifierar Hushålls Bugs & Insects

Hushålls buggar och insekter är en stor olägenhet i många hem. Det är därför viktigt att du vet hur man kan identifiera dem så att du kan hantera dem.

Instruktioner

1 Forskning och lära sig vanor och livscykel hushålls buggar och insekter. Leta efter information i böcker, tidningar och på Internet. Var uppmärksam på detaljerna i varje klass av insekter och buggar och notera dem.

2 Lär känna den möjliga gömställen och matvanor för olika buggar och insekter. Denna information kommer att hjälpa dig att identifiera dem. Till exempel kommer de matvanor hjälper dig att veta om det du såg i köket var en kackerlacka och inte ett annat hushåll bugg. Ta reda på också om en viss insekt eller bugg är en blodsugare, woodborer, spannmål eater, etc.

3 Sök efter tecken på hushålls buggar och insekter som fekal fläckar på madrasser, väggar och gardiner. Också vara på jakt efter torkade skinn kvar och blodfläckar på sängkläder. Du kanske fysiskt se buggar på sängramar, under möbler, madrasser "sömmar, fönsterbrädor och inuti låda fjädrar.

4 Kategori insekten eller bugg i de klasser som du har lärt dig. Dessa klasser inkluderar myror, bin, skalbaggar, fjärilar, skalbaggar, getingar, skinnbaggar, löss, termiter, vägglöss, gråsuggor, tusenfotingar, tusenfotingar och syrsor.

5 Försök att matcha varje insekt eller bugg med en bild som du kanske har sett under din forskning. Du kan identifiera en insekt eller bugg av olika faktorer, såsom antalet ben, om den har vingar eller inte och dess färg.

6 Leta efter sätt att bli av med insekter och buggar när du har fullt identifierat dem. Det finns många insekticider och bugg sprayer. Läs instruktionerna och använda etiketter för att identifiera den speciella insekt eller bugg är det sannolikt att bli av med.

Tips

  • Identifiera några av de unga insekter kan vara en utmaning eftersom de inte har normala insektsegenskaper till förfall. Vara kunnig om livscykeln för en del av dessa insekter för bättre identifiering oavsett insektens eller småkryps liv scen.
  • Var försiktig vid hantering av insekter som bin och spindlar eftersom vissa fogar smärtsamma bett och stick, varav en del är giftiga, medan andra kan orsaka klåda och svullnad i huden.

articoli Correlati