Hur man identifierar en Poison Oak hudutslag

Poison Ivy, gift ek och gift sumak är alla som kan orsaka ett utslag som kallas kontaktdermatit. Detta beror på att alla tre växter innehåller en allergi olja kallas urushiol i sina blad, blommor, bär, stam och rötter. Poison ek kan växa som en buske eller en vinstock och har tre blad utseendet liknar bladen av en ek. Även om alla tre giftiga växter är olika, är det utslag de orsakar samma. Identifiera det utslag är en viktig del i att behandla det.

Instruktioner

1 Var uppmärksam på dina symtom. Om du utvecklar en klåda på en plats som du säkert vet var i kontakt med gift ek, är det sannolikt detta orsakas av ett gift ek utslag. Som sagt, du behöver inte ha haft direkt kontakt med gift ek att utveckla hudutslag. Poison ek kan kontaktas genom indirekt kontakt när oljorna är på dina kläder, husdjur päls, sportutrustning, trädgårdsutrustning eller i luften från blad brinnande.

2 Titta på utslag för att se om det ser ut som ett gift ek utslag. Det kommer att vara röda ränder eller en allmän rodnad i området där urushiol oljan kom i kontakt med huden. Det kan också finnas små eller stora gupp kallas nässelutslag inom olika områden. I många fall kan en gift ek utslag också blåsor som sekret klar vätska.

3 Kontrollera om utslaget har spridit sig. En poison oak utslag kommer inte spridit sig utanför de områden som har haft direkt eller indirekt kontakt med urushiol oljan. Det är dock viktigt att komma ihåg innan du tvättar, när urushiol oljan fortfarande på huden kan det spridas om du vidrör eller kliar eller ett område och sedan en annan. Dessutom är det inte smittsamt. Den som får utslag har haft direkt eller indirekt kontakt med urushiol oljan.

4 Kontrollera om symtom på en allvarlig reaktion. I många fall människor kan få en svår allergi mot Poison Ivy, gift ek och gift sumak. I fall som dessa kan de utveckla svullnad eller utbredd blåsbildning.


articoli Correlati