Hur man hanterar och behandla Raynauds syndrom

Raynauds syndrom orsakas av en begränsning i blodkärlen när temperaturen ändras från varmt till kallt. Kroppen försöker att behålla värmen och överreagerar på temperaturförändringen. Raynauds syndrom kan påverka ansikte, händer och fötter i synnerhet, och är vanligare hos kvinnor än hos män, och även obekväma, inte brukar försvagande. Det finns några saker att göra leva med Raynauds syndrom mer uthärdlig.

Instruktioner

1 Motion och lära sig att slappna av. Raynauds syndrom ofta förvärras av stress. Motion kan frigöra endorfiner som hjälper till att minska stress. Avslappningstekniker inklusive meditation och yoga kan öka kroppsmedvetenheten och minska stressen också.

2 Håll dig borta från rökning eller rökare. Rökning orsakar blodkärlen att dra åt eller tygla, och kan öka Raynauds symtom. Koffeinhaltiga drycker och livsmedel kan också förvärra symtomen av samma skäl.

3 Bär varma kläder i kylan för att förhindra extrema temperaturväxlingar. Layer kläder för att ta bort så behövs också. Håll ditt hus och bil så varmt som nödvändigt för att undvika symptom.


articoli Correlati