Hur man handskas med buksmärtor

Buken är den del av kroppen mellan bröstet och bäckenet. Buksmärta kan orsakas av många tillstånd, inklusive gastroenterit, blindtarmsinflammation, urinvägsinfektion och laktosintolerans. Lär dig att identifiera symptomen och förhindra buksmärtor från att bli ett allvarligt hot mot hälsan.

Instruktioner

1 Kontrollera om platsen för smärta och huruvida buken är svullen. Observera om offret har några andra symtom som kräkningar, feber, diarré och svårigheter att svälja.

2 Ring 911 omedelbart om smärtan är ihållande och svår. Spridning av smärta på patientens rygg, nacke eller arm är ett tecken på en hjärt-problem. Om offret är gravid, får buksmärtor indikera en graviditet komplikation.

3 Låt offret ligga bekvämt. Applicera värme till buken för att lindra smärta. Om offret svimmar, ta offrets luftvägar, andning och cirkulation, och utför HLR vid behov.

4 Du kan be offret om var smärtan är, när det började, och om smärtan är skarpa eller tråkig. Denna information kommer att hjälpa krislaget att diagnostisera offret.

5 Om du inte har samrått med läkare, inte ger någon mat, dryck eller medicin för att offret under några omständigheter.


articoli Correlati