Hur man gör yoga Meditation

Yoga meditation är en månghundraårig praxis som kan minska stress, förbättra minnet och medvetenhet, och stimulera immunförsvaret. Det är en disciplin som kräver beslutsamhet och tålamod, men insatserna är värda belöningen.

Instruktioner

Hur man gör yoga Meditation

1 Välj en lämplig plats. Den plats där du mediterar ska vara snyggt, tyst och bekväm. Det kan vara var som helst du vill, så länge som det är en plats som du känner dig bekväm och du är säker på att inte bli störd under en längre tid.

2 Ordna din filt och kudde där du kommer att meditera. Vik filten i en ruta för att fungera som din bas och för att dämpa dina knän. Placera kudden ovanpå filten för att lyfta ryggen och hjälper dig att upprätthålla korrekt hållning.

3 Antag en meditativ yogaställning. Det finns många, men de har alla samma grundläggande ståndpunkt: rak rygg, knä på golvet och händerna i knät. När du börjar, anta en hållning som är bekvämt för dig, samtidigt som de tre grundläggande punkter. En bra arbetsställning för nybörjare är den burmesiska hållning, med knäna sprids utåt och fötterna vikas tillbaka mot bäckenet, utan benen korsas.

4 Settle din andning. Börja med flera djupa andetag från buken, genom näsan, och samtidigt hålla magen avslappnad. Försök inte att medvetet styra din andning. Låt dina andetag för att hitta sin egen naturliga rytm.

5 Relax. Befria dina tankar och låt ditt sinne vandra. Räkna varje andetag upp till 10, och sedan gå tillbaka till en. Om du tappar räkningen eller bli distraherad, börja om. Detta hjälper dig att koncentrera dig och öva dig att fokusera dina tankar.

6 Practice. Meditera minst en gång per dag i 10 till 20 minuter åt gången. Öva räkna dina andetag och fokusera ditt sinne på att vara stilla. Så småningom kommer du att lära dig att lösa dina tankar utan att behöva räkna, och meditation blir en naturlig övning.

Tips

  • Bär bekväma kläder för att hjälpa wth din avkoppling.

articoli Correlati