Hur man gör Chiggers Stop Klåda

Chiggers är larver av ett kvalster som gräver in i huden och släpper en liten bit av matsmältningsenzym som äter en del av den omgivande vävnaden - vilket är vad som orsakar klådan. När du ser och känner den stora röda klump, är larven inte längre där. Det kan ha flyttats till en annan plats på din hud att festa igen, vilket är varför du nästan aldrig har bara en chigger bite.

Instruktioner

1 Applicera alkohol till de drabbade områdena. Detta kommer att bryta ner återstående matsmältningsenzymet och alkoholen sting ska stoppa klådan. Gnugga alkohol och munvatten bör fungera lika bra.

2 Gnid på lite ättika. Liksom alkohol, upplöser vinäger överblivna chigger utfodring substans och stoppar klådan. Applicera efter behov.

3 Köp några Chiggerex. Chiggerex är en kommersiell produkt som är utformad för att lindra sviterna av en chigger i huden och sannolikt finns på apoteket. Många rapporterar att detta är det bästa sättet att stoppa klådan.

4 Gör dig av larven. Vid tiden du märker klådan har chigger sannolikt flyttade till en annan plats på huden. Se till att källan till klådan är borta med hjälp av Nix eller annan löss borttagning produkt som din "tvål" i duschen, tvätta sedan igen med din vanliga tvål.

5 Lugna klådan och främja läkning. Stark blöjeksem grädde som A & D salva eller Boudreauxs Butt Paste har använts för att lindra chigger bites liksom blöjeksem. Applicera sådana produkter för varje några timmar genom att gnida in i de drabbade områdena.

Tips

  • Det bästa chigger förebyggande är att prova att bära lätta kläder när på en vandring eller arbetar utomhus. Tydligen mörka kläder (inklusive skor) lockar dem.
  • Om en chigger bita blir infekterad, kontakta din läkare omedelbart. Tecken på infektion är huden som är varmt att röra vid såret plats, gul eller grön urladdning, och / eller röda strimmor på huden pekar bort från såret.

articoli Correlati