Hur man dödar Botulism

Enligt Centers for Disease Control statistik är cirka 145 botulism fall rapporteras varje år i USA, men den förlamande sjukdom som orsakas av bakterier som växer i jord är så allvarligt som det är sällsynt. Det orsakar muskelsvaghet, dubbel eller dimsyn, muntorrhet, sluddrigt tal, hängande ögonlock och svårigheter att svälja. Obehandlad, botulism kan utvecklas till förlamning av armar och ben, bål och andningsorganen och kan vara dödlig. Vid konservering låg syra livsmedel såsom kött och grönsaker hemma, måste de behandlas på ett tryck canner att döda botulism sporer.

Instruktioner

1 Konsultera en aktuell USDA publikation för det tryck och tid som behövs för att nå 240 grader F-den temperatur vid vilken botulism dödas-för den typ av mat du konservering. Altitude är en faktor i hur mycket tid och tryck krävs för att nå den nödvändiga temperaturen.

2 Sterilisera burkar, lock och band.

3 Rengör mat väl att ta bort så mycket bakterier som möjligt innan du packar in den i steriliserade burkar och lutande lock och band på burkarna.

4 Sätt ungefär tre inches av varmvatten i canner och placera de fyllda burkarna i canner. Täta canner och värm på spisen. Börja timing när canner når det rekommenderade trycket.

5 Ta bort canner från värmen efter den rekommenderade tiden och låt den svalna naturligt. När trycket försvinner, ta av locket, ta bort burkarna och sätta dem på en kylning rack. Justera inte banden efter bearbetning.

Tips

  • Som en extra försiktighetsåtgärd, koka alla hem-på burka grönsaker och kött innan du dricker dem. Hem-konserverade livsmedel bör kokas 10 minuter plus ytterligare en minut för varje 1.000 meter höjd.
  • Inspektera burkar hem-på burk mat noggrant innan du använder dem. Kontrollera om läcka eller utbuktande lock, mögel eller en off lukt på maten eller någon kontrollampa tecken på förruttnelse.

articoli Correlati