Hur man behandlar kliande hud

Kliande hud är inte bara försvårande, men det kan också leda till sekundära infektioner om kontinuerligt repad. Ta reda på hur man behandlar kliande hud med dessa tips.

Instruktioner

1 Förstå att klåda är en frustrerande och försvårande villkor. Det är viktigt att undvika repor kliande hud för att förhindra att en lokal infektion från att utvecklas. Ta varma bad eller dusch kommer bara att göra klåda värre. Blötläggning i ett ljummet bad hjälper huden att kyla ner och kommer att minska mängden klåda. Börja med att fylla badkaret med ljummet eller ljummet vatten.

2 Det finns ett antal naturliga och ekologiska ingredienser som du kan lägga till din ljummet bad som kommer att lugna kliande hud och främja läkning. Du kan lägga till dessa ingredienser för sig eller kombinera dem. Mjölk innehåller lugnande egenskaper och aminosyror och är fördelaktigt för kliande hud. Du kan lägga till en burk kondenserad mjölk till ett ljummet bad och sedan dra i minst 20 minuter. Du kan kombinera 2 koppar havregryn med kondenserad mjölk eller använda den för sig i badet.

3 Om du inte vill använda kondenserad mjölk eller havregryn för din kliande hud, kan du lägga till bakpulver eller majsstärkelse till en ljummen bad för omedelbar lättnad. Mät ca halv kopp bakpulver eller majsstärkelse och lägga till i ljummet vatten som karet fylls. Blötlägg i minst 20 minuter.

4 Efter blötläggning i badet som du kanske föredrar att skölja bort i en sval dusch. Se till att duschen inte är varm eller din hud kommer att börja klia igen. Gnugga inte huden, bara försiktigt skölj av i kallt eller ljummet vatten.

5 Nu när huden har kylts av och klåda har avtagit bör du antingen låta huden lufttorka eller försiktigt klappa huden torr med en handduk. Om din hud är känslig, välj en handduk som har tvättats med mild tvättmedel och se till att du inte är allergisk mot sköljmedel används på handduken. Aldrig skrubba huden torr eller gnugga kraftigt.

Tips

  • Aloe vera gel är bäst om de används direkt från fabriken. Bara bryta en semester och applicera gelen på alla områden som är kliande.
  • För snabb lindring, tillämpa en kall våt tvättlapp för att kliande områden eller linda en isbit i tyg och tillämpa den på det drabbade området.
  • För att ta bort klådan från insektsbett göra en pasta av bakpulver och vatten och gäller för området.
  • Repa inte klåda eftersom det ökar risken för infektion. Om din kliande hud blir röd, inflammerad eller visar andra tecken på infektion kontakta din läkare.

articoli Correlati