Hur man behandlar en svullen röd utslag i ansiktet

Många människor får utslag när deras kropp reagerar på ett livsmedel, medicin eller kanske en aktuell lotion, kräm eller rengöringsmedel. Utslag orsakas av en allergisk reaktion som kroppen upplevelser. Ett utslag är illa som det är, men vad gör man om huden blir också svullen? Dessa steg kommer att guida dig på hur man behandlar en svullen i ansiktet utslag.

Instruktioner

Hur man behandlar en svullen röd utslag i ansiktet

1 Försök att räkna ut vad den skyldige är. Vissa individer är mycket känsliga för livsmedel eller läkemedel. Försök att räkna om utslaget orsakades av ett läkemedel du tog eller något du ätit. Om du använder en ny hud produkt, avgöra om det är den skyldige. När du har räknat ut vad den skyldige är, avbryt genast användandet.

2 Ring din läkare. När du har lista ut vad som orsakat utslag, kontakta omedelbart läkare. Boka tid för att se din läkare om utslag.

3 Ta lite Benadryl. Medan du väntar på din läkarbesök, ta lite Benadryl. Den Benadryl dämpar klåda som utslag kan orsaka. Var försiktig men eftersom det kommer att göra dig dåsig.

4 Ta Tylenol för smärta som behövs. Om smärtan är svår och Benadryl hjälper inte, ta Tylenol som det behövs för att återuppleva smärtan. Om du har feber, är Tylenol nödvändigt att ta febern ner.

5 Applicera hydrokortison till utslag. Applicera en over-the-counter hydrokortison topikal produkt till din utslag. Detta kommer att hjälpa till med klåda och det kommer också att lugna utslag.

6 Använd is för att få svullnaden ner. Om svullnaden är verkligen stör dig, använder is för att få ner det. Om svullnaden inte går ner och du fortsätter att känna sig sämre, gå direkt till nästa steg.

7 Gå till akuten om det behövs. Om dina symtom fortfarande inte förbättras, fatta beslut om huruvida du vill gå akuten. Om du upplever några allvarliga biverkningar som illamående eller kräkningar, gå direkt till akuten.

Tips

  • Se till att du räkna ut vad det är som orsakade utslag. Om du inte begränsa den, är det troligt att du av misstag ska äta samma mat eller ta samma medicin igen och kommer att uppleva den allergiska reaktionen igen.
  • Tveka inte att gå till akuten om du upplever illamående, kräkning eller hög feber.

articoli Correlati