Hur man använder Meditation för viktminskning

Att försöka gå ner i vikt är en frustrerande kamp för de flesta. Meditation kan hjälpa dig att hålla en positiv attityd och öka din motivation. Genom att lära sig hur man använder meditation för viktminskning, kommer du att ha en extra resurs för att hjälpa dig att nå dina mål viktminskning.

Instruktioner

1 Skapa en meditation utrymme i en lugn del av ditt hem eller kontor. Du kanske vill dekorera din meditation utrymme med bilder, inspirerande citat, ljus rökelse. Bestäm om du vill inkludera användningen av en kudde eller stol under din viktminskning meditation session, eller om du föredrar att sitta på golvet.

2 Reserve minst 15 minuter per dag för dig att meditera. Minimera distraktioner genom att koppla ur telefonen och jagar några husdjur ut ur rummet. Du kanske vill skapa en stör ej tecken på att du kan hänga på dörren som leder till din meditation utrymme så att vänner och familj kommer att respektera din integritet.

3 Sätt dig bekvämt i din meditation utrymme och blunda. Med varje utandning, andas ut all spänning som har byggts upp i din fysiska kropp. Fortsätt att göra detta tills din kropp är helt avslappnad och ditt sinne är lugn.

4 Tänk dig ett vitt ljus som omger dig. Med varje inandning, andas in den här vitt ljus och tycker att det flyter genom kroppen som ger näring, kärlek och fred. Gå vidare till nästa steg när du känner dig nöjd och innehåll.

5 Tänk dig att du ser din fysiska kropp på sin idealvikt. Lägg märke till hur frisk du ser ut och hur perfekt dina kläder passar. Håll denna bild i ditt sinne i några minuter samtidigt uppleva tillfredsställelse och glädje som kommer med att se dig själv som du var ämnad att vara.

6 Öppna ögonen och sitta tyst i din meditation utrymme för några ögonblick. När du känner dig redo, stå upp långsamt och sträck armarna över huvudet i några sekunder. Din sinnesintryck kan höjas och du kan känna att du har mer energi efter avslutad viktminskning meditation. Använd detta till din fördel genom att ta en kort promenad eller förbereder ett hälsosamt mellanmål.

Tips

  • Om du vill använda musik i din viktminskning meditation rekommenderas det att du väljer instrumental musik utan texter för att minimera störningar.
  • Om du planerar att använda rökelse eller ljus i din meditation utrymme, se till att de är placerade ordentligt så att de inte kommer att vältas av misstag.

articoli Correlati