Hur man använder Charcoal som ett effektivt motgift mot Poison

Aktivt kol är ett effektivt rättsmedel för att motverka effekterna av intagna gifter. Den absorberar irriterande i mage och tarmar, som gör det användbart för andra tillstånd, såväl som diarré, matsmältningsbesvär och tarmluft. Kontakta alltid Giftinformationscentralen innan behandling av en person som har blivit förgiftad, eller innan du försöker avhjälpa en förgiftning själv. Varje kemikalie eller irriterande är annorlunda.

Instruktioner

1 Använd endast denna lösning om rekommenderas av din giftcentralen, och endast om den som har förtärts ett gift är vaken och kan svälja. Om kol är i kapselform, kan personen behöver ta 15-20 kapslar för första hjälpen, beroende på toxiciteten hos den intagna gift och den mängd som tas. Om kol är i flytande form, följer rekommendationerna från giftcentralen.

2 Aktivt kol i flytande form är en svart dryck. Har personen svälja vätskan så snart som möjligt efter intag av förgiftning. Eftersom den typ av gift, är storleken på personen och tiden efter intag alla vägas in hur mycket och hur ofta för att ta kol, rekommenderas att behandling ges i enlighet med rekommendationerna från Giftinformationscentralen eller lokal nödsituation rummet.

3 Även om du använder aktivt kol som ett motgift mot förgiftning, är det en bra idé att få personen till en akutmottagning så snart som möjligt för uppföljande vård. Detta är särskilt viktigt när man behandlar barn förgiftning.

Tips

  • Du kan använda aktivt kol för insektsbett genom att lägga bakpulver till vätskan för att bilda en pasta och tillämpa den på bettet området.
  • Se till att dricka mycket vatten om du använder aktivt kol för tarm irritationer, eftersom det kan orsaka förstoppning.
  • Aktivt kol, som används för förgiftning, är inte samma som den träkol i din BBQ grop. Försök inte att göra din egen träkol åtgärda. Köp medicinsk kvalitet träkol och ha den till hands för nödsituationer, till exempel förgiftning, samt behandling för mindre tarm irriterande.
  • Förgiftning av något slag är ett allvarligt tillstånd, särskilt för barn. Om du, eller någon du känner, har intagit en känd gift, ring din lokala giftcentral före administrering av någon behandling. Som med alla medicinsk nödsituation, om personen har svårt att andas, eller förlorar medvetandet, aktivera ditt EMS (Emergency Medical System) genom att ringa 911.
  • Gör inte ge aktivt kol om förgiftningen agenten är en stark syra eller alkali. Sådana medel kan orsaka brännande i magen, och ge kol kan störa förmågan hos en läkare för att se slemhinnan i magen under en tenta. Använd endast på rekommendation av Giftinformationscentralen eller akuten.

articoli Correlati