Hur man använder Arnica Montana för träningsvärk och Minor Stukningar

Om du har en förbandslåda hemma, bör Arnica Montana homeopatiskt medel vara i den. Används för mindre stukningar, träningsvärk och blåmärken, är det säkert att använda med små barn. Oavsett om du trädgården eller har ett barn som har fallit av sin cykel och slog upp sitt knä, är Arnica Montana en praktisk, giftfri sätt att bidra till att minska svullnad och obehag.
Homeopatiska medel är microdilutions av extrakt från växter, blommor, örter och en del djur. Homeopatiska medel finns som alkoholbaserade tinkturer och som sötade pellets.
Arnica är tillverkad av färska eller torkade blomhuvuden av växten som växer 1-2 meter och har gul-orange kronblad liknar prästkragar. Läs mer för att se om Arnica Montana är lämplig för dig och din familj att använda.

Instruktioner

1 Bestäm om du bara har en liten vrickning eller mindre träningsvärk. Om du har någon skarp smärta eller begränsat rörelseomfång i alla lemmar, kontakta din läkare. Arnica Montana fungerar bäst när den tillämpas omedelbart till gemensamma eller muskler som känns blåmärken eller stukad. Denna åtgärd är särskilt bra för senskador och övre ryggen träningsvärk från överansträngning.

2 Observera Om ditt barns knä svullnad eller har börjat visa missfärgning från blåmärken. Ice området och tillämpa Arnica Montana.
Om barnet kan, ge henne Arnica Montana i pelletform under tungan och instruera henne att låta dem lösas upp och inte tugga dem. (Läs etiketterna på pellets former som olika styrkor har olika doseringar.)

3 Applicera Arnica Montana gel eller salva efter behov, till och med två eller tre gånger om dagen, till exempel på morgonen, mitt på dagen och på natten efter en dusch och isbildning blåmärke eller vrickning.

4 Packa gel och pelletform Arnica Montana om du är en cyklist eller kommer camping med din familj. Det behövs, eftersom en muskel tonic och kan appliceras efter ett insektsbett för att minska svullnad.

5 Använd Arnica också i varje fall av plötslig känslomässiga trauman, till exempel att ta emot dåliga nyheter för ekonomiska förluster eller andra plötsliga beklämmande nyheter. När du tar pelletsform, inte konsumerar kaffe eller kaffeprodukter eller mint (inklusive tandkräm, tuggummi eller tvål). Kaffe och mynta blockerar effekterna av eventuella homeopatiskt medel.

6 Observera om din vrickning eller ömhet förbättras efter flera dagar. Om du har en stukning och det är inte märkbart bättre i fem till sju dagar, kontakta din läkare.

Tips

  • Inte själv diagnostisera. Om du tror att du har en allvarlig sjukdom, se din läkare. Använd inte Arnica Montana på öppna sår. Alla homeopatiska medel är giftfria men du måste vara känslig för någon mat, växt, ört eller blomma allergier som du kan ha och undvika åtgärder som tillverkats av dessa poster.
  • Använd inte om du är allergisk mot Arnica blommor. Ta inte Arnica internt med undantag för ett homeopatiskt medel endast: konsumerar Arnica anläggningen själv kan vara dödlig.

articoli Correlati