Hur lång tid tar Doxycycline hyclate Bo i ditt system?

Doxycycline hyclate är ett antibiotikum som vanligen kallas Doryx används för att behandla ett antal bakteriesjukdomar från lunginfektioner till Anthrax. Ohämmad av livsmedelskonsumtion, går den in i blodomloppet genom matsmältningssystemet och filtreras ut ur kroppen genom levern. Även om det inte har många biverkningar, det har orsakat vissa problem med vissa patienter.

Egenskaper

Doxycycline hyclate (gemensamt varumärke Doryx) är en konstgjord brett spektrum antibiotikum som kommer från oxytetracyklin. Det är föreskriven i doser från 50 mg per kapsel till 200 mg per kapsel. Regelbundna doseringsanvisningar (en tablett två gånger dagligen) anger det varar i kroppen i ca 12 timmar.

Användningar

Doxycycline hyclate används för en rad bakteriella infektioner och kan användas i stället för penicillin, i de fall där penicillin är olämpligt, t.ex. allergier. Den kan användas som en malariaprofylax (malaria förebyggande) för de som reser till länder där infektionen är en möjlighet, främst för resenärer som kommer att vara borta i fyra månader. Dessutom, har det visats sig vara effektiva i att bromsa utvecklingen av en viss stam av Anthrax.

Rörelse

Doxycyklin tas i kapselform och tas upp i blodet genom matsmältningssystemet gör det möjligt att röra sig genom kroppen för att bekämpa bakterieinfektioner. Levern rensar drogen ur blodet och koncentrerar den i urin och avföring för att avlägsna den från kroppen.

Överväganden

Doryx inte hämmas av livsmedel som konsumeras även ett fullt glas vatten rekommenderas för att hålla nere hals och mage irritation när du tar medicinen. Även om läkemedlet har en nästan 100 procent upptag i kroppen, är det beroende av absorption genom rötning och filtrera bort genom levern, så problem med vare systemet kan orsaka problem med medicineringen. Endast en läkare kan avgöra om dessa problem är närvarande och justera medicineringen därefter.

Varning

Doryx garanterar inte skydd mot malaria, utan bara hjälper till att förhindra sjukdomen. Regelbundna försiktighetsåtgärder bör vidtas för att undvika att bli biten av myggor.

Det passerar placenta och påverkar fostret, så det rekommenderas inte för gravida kvinnor.

Läkemedlet kan orsaka överkänslighet för solljus och UV-strålar. Övervaka tid i solen noga.


articoli Correlati