Hur krympa Lungor

Allas lungor krymper med tiden. Men det finns många orsaker och sätt lungor krympa. Att undvika dessa orsaker när det är möjligt kommer att hjälpa dig att känna dig mer viril, hjälpa dig att kämpa mot förkylningar och influensa lättare, och hjälpa dig att återhämta sig från sjukdom snabbare. Verkligheten är att en av de viktigaste faktorerna för att leva kraftigt får tillräckligt med syre.

Instruktioner

Hur krympa lungorna

1 blir äldre. Det är bara ett faktum att åldrandet orsakar lungorna att krympa. Dr Al Sears av Dr Sears "Wellness Group i Florida varnar för att den genomsnittliga personen förlorar cirka 20 procent av sin lungkapacitet mellan åldrarna 30 och 40, och med 50 års ålder den genomsnittliga personen har förlorat nästan 40 procent av sin eller hennes lungkapacitet.

2 Gör aerobics eller konditionsträning. Din kropp oftast vänjer sig hjärt och aerobics rutiner, som orsakar dina lungor att faktiskt krympa, enligt Dr Sears.

3 Rök. Rökning orsakar skador på slemhinnan i lungorna och kan också bidra till deras krympande över tiden. Det kan också leda till allvarlig sjukdom i lungorna, inklusive cancer och sarkoidos, enligt Mayo Clinic webbplats.

4 Utveckla lungfibros. Enligt Mayo Clinic, denna allvarliga lungsjukdomar, som orsakar slemhinnan i lungorna för att härda och krympa, uppstår när lungorna är skadade genom sådana saker som strålbehandlingar, rökning och virus, såsom till exempel Epstein-Barr.

Tips

  • I stället för att krympa dina lungor, välja ett hälsosammare alternativ. Dr Al Sears uppmuntrar högintensiv träning. "När du skjuta dig själv till där du måste sluta och byxa, som med hög intensitet övningar som en 50-yard sprint eller en bra uppsättning calisthenics, frågar du dina lungor att ge mer syre än de kan på den tiden , "sade han. "Detta signalerar kroppen att öka din lungvolym."
  • Aktiviteter som rökning kan orsaka långsiktiga negativa hälsoeffekter.

articoli Correlati