Hur Kokosolja används för hud

Kokosolja går tillbaka tusentals år som hälsa och skönhet stöd. Det är en kraftfull fuktkräm, och immunsystemet fettsyror som utgör oljan har ett antal överraskande effekter: bekämpa irritation, fördröja degenerativa processen som leder till rynkor och öka elasticiteten i huden genom att stärka enskilda celler.

Signifikans

Lab-skapade mjukgörande, med sina hårda, syntetiska ingredienser, införa kemikalier som cancerframkallande parabener i huden med anmärkningsvärd effektivitet (nästan lika direkt som att dricka kemikalier från ett glas). De långsiktiga konsekvenserna av denna dagliga kemiska angrepp har inte helt utforskats av vetenskapen. Alternativt kan de friska, hud-älskande medel triglycerider (MCT) som utgör kokosolja är en viktig byggsten i varje mänsklig cell, stödja huden i en mark up känsla istället för att tillhandahålla en temporär fix för problem med åldrande, uttorkning och ojämnheter.

Egenskaper

Med hjälp av en hög kvalitet, jungfru (eller rapsexpeller pressade) kokosolja garanterar att maximalt näringsvärde är tillgänglig för din hud. Vid lagring på en sval, mörk plats, kan oljan stelna till en konsistens som tar intryck av ett finger pressas in i den; detta är helt normalt. (Om du vill att din olja förbli flytande, hålla den i rumstemperatur, men aldrig förvara den i en distinkt varm plats.) En högkvalitativ olja i flytande form är tydlig, lätt i konsistensen och har en fräsch, "coconutty" doft.

Överväganden

Den största delen av kommersiella hudprodukter tillverkas med fleromättade oljor som bas. Tyvärr är dessa oljor är anmärkningsvärt snabba att oxidera. Enkelt, de härsknar snabbt (både i flaskan och på huden), vilket ger upp till fria radikaler. Kokosnötolja består emellertid till största delen av medelkedja fettsyror (MCT) som inte är lätt oxiderade. Förutom att inte vara en del av orsaken till fria radikaler, kan de antioxidativa egenskaper hos oljan vända tidigare hudskador orsakade av långvarig användning av lab-skapade hudkräm.

Antimikrobiella egenskaper

Som bara finns i kokosolja och bröstmjölk är laurinsyra en mycket speciell, kraftfull förening. Enzymer på huden bryta ner laurinsyra för att skapa en mikrob-dödande skikt som dödar virus och bakterier utan att förbruka immunsystemets resurser. Appliceras lokalt, har kokosolja visat sig vara effektivare än över disk droger för att slåss jäst infektioner och trastar. Utöver detta, är kokosnötolja användbar för att bekämpa de infektionsorsakande bakterier i sår, samt för att styra de underarms bakterier som orsakar kroppslukt.

Teorier / Spekulationer

Vissa användare rapporterar att tillämpa virgin kokosolja innan bege sig in i solen förhindrar förbränningen. Det är inte lika stark som en kemisk solskyddsfaktor - och absolut inte lika stark som zinkoxid, som bildar en tjock, kalkhaltig barriär över huden - men det hindrar cirka 20 procent av solens strålar från att tränga in. Det är en utmärkt daglig förebyggande åtgärd.


articoli Correlati