Hur Fyll en nål Rubber Cover för Vial

Många mediciner är lagrade i flaskor och doseras med en spruta, inklusive insulin och vissa kemoterapiläkemedel. Gummi toppen på medicinering flaskor skyddar innehållet från utsidan föroreningar. Needles igenom gummimembranet lätt, som ger tillgång till dosera medicin. När du avstå medicinering från en gummi toppad flaska, är det viktigt att du följer rätt rutiner för att undvika förorening och säkerställa en korrekt dosering.

Instruktioner

1 Tvätta händerna med tvål och vatten och sedan torka dem med en ren handduk. Torka av gummiproppen på injektionsflaskan med en spritsudd för att rengöra föroreningar från toppen. Ställ flaskan på en plan yta för att lufttorka innan du använder den. Blås inte på ytan för att torka den, eftersom du kan introducera bakterier och föroreningar.

2 Ta bort säkerhetslocket från kolven på baksidan av sprutan och göra sig av med. Dra skyddshylsan från nålen-änden av sprutan. Dra tillbaka kolven, ritning luft i sprutan. Se upp för kolvbasen för att nå mätning på sprutan som motsvarar din medicinering dosering.

3 Stick in nålen rakt ner i flaskan. Tryck in kolven, dispense luft i flaskan. Presentation av luft in i flaskan kommer att förenkla utvinningsprocessen, skifta trycket inuti flaskan.

4 Håll nålen upprätt, med hjälp av försiktighet inte att böja den. Vänd flaskan upp och ner, dra sedan tillbaka kolven långsamt, tills du når rätt dos linjen. Skjut in nålen rakt ut från injektionsflaskan.

5 Kontrollera sprutan för eventuella luftfickor. Knacka på sidan av sprutan om det behövs, för att flytta luftfickor i spetsen, nära nålen. Tryck in kolven något för att tvinga luftfickor ur sprutan. Rengör appliceringsstället med en alkoholservett innan du administrerar medicinen. Kassera sprutor enligt din statens bio-hazard hanterings lagar.


articoli Correlati