Hur fungerar mun cancer Start?

Upptäckt av tandläkare

Mun cancer kan upptäckas i ett tidigt skede av tandläkare, vanligtvis som vita eller röda områden inne i munnen eller på läpparna. Tidiga cancer kan orsaka problem med att svälja, röra käken eller tunga, kronisk halsont och en känsla av att någonting alltid är fångad i halsen. Dessa symtom behöver inte nödvändigtvis skildra strupcancer, men kan vara tecken på cancer lesioner och tumörer på baksidan av munnen också. Tobak är ofta det bidragande faktor med munhålecancer och den är inte begränsad till användning av tuggtobak. Röktobak kan också komma i kontakt med delar av munnen och kan orsaka lesioner att bildas. Mun cancer kan orsakas av obehandlade sår på insidan av kinderna, tungan och läpparna orsakas genom att bita dessa områden upprepade gånger eller genom konstant gnidning av dåligt inpassade tandproteser, men dessa orsaker är lite mer ovanlig.

Upprepade Skador på Mouth

Eventuella sår i munnen som är upprepade skador kan leda till förändringar i den cellulära strukturen i dessa vävnader, så det är klokt att aldrig tillåta mun skador gå obehandlade. Användningen av peroxid, bakpulver eller munvatten som blötläggningsmedel är en utmärkt idé och användning av icke-toxiska antibiotika formler avsedda för användning i och runt munnen. Klumpar kan bildas på tandköttet, innanför kinderna, på läpparna, eller på tungan, och dessa kan orsaka domningar i dessa områden, vilket kan resultera i sluddrande tal så ofta lidit i munnen cancerfall. Detta är särskilt vanligt med cancer i tungan. De första symptomen på munhålecancer är oftast leukoplaki, som är en vit fläck eller erythroplakia, en upphöjd röd fläck som blöder lätt. Om cancern upptäcks på detta stadium är prognosen är mycket bra och chanserna för en fullständig återhämtning är nästan 100 procent. Men de flesta mun cancer upptäcks väl förbi detta stadium, vilket kraftigt minskar överlevnaden.

Onormal cell Multiplikation

Män är mycket mer benägna att utveckla mun cancer än kvinnor, sannolikt på grund av det faktum att män är de som är mest troliga att använda snus. På platser där kvinnor använder snus, de mun cancer bland kvinnor öka. Mun Cancer orsakas av abnorm cellförökning. I stället för de nya cellerna som väntar tills de gamla har dött, börjar de att ersätta de gamla cellerna innan de dör, vilket orsakar celler att stapla upp ovanpå varandra, skapar onormala klumpar och upphöjda områden i köttet. Alkohol kan vara en bidragande faktor lika mycket som tobak kan som alkoholen genomsyrar varje cell i kroppen och kan orsaka celler att reproducera i en oroväckande takt. Ibland cellulär tillväxt är svamp i naturen och kan behandlas med framgång genom användning av anti-svampmedel, såsom bikarbonat, utan att orsaka några ytterligare symptom. Det är bäst att uppsöka läkare så fort som möjligt om du upptäcker ett sår som inte läker inom tre veckor, eller en udda klump som inte fanns där innan.


articoli Correlati