Hur du vet om du har Bit av ett Chigger

Chiggers är larver av skörd kvalster. Endast larverna orsaka obehag för sina värdar på grund av parasitism. Chiggers hemsöka höga gräs och ogräs, väntar på en värd för att passera. Chiggers foder genom att injicera dig med matsmältningsenzymer. De enzymer hjälper till att lösa upp vävnaden. Så småningom, en matningsslang blanketter från det upplösta vävnaden, vilket resulterar i en halmliknande anordning som betecknas stylostome. Det är utsöndringen av de enzymer som resulterar i de symtom du upplever.

Instruktioner

1 Meddelande om du utvecklar svår klåda. Klåda kan börja 3-6 timmar efter att ha blivit biten och kan pågå i mer än en vecka.

2 Undersök där biter inträffade. Chiggers föredrar att bita dig där kläder sitter tätt mot huden. De kan mata runt ljumskarna, behån linjen, bakom knäna, runt fötterna och vrister eller under armhålorna.

3 Titta på den typ av welt kvar på huden. Myggor kan orsaka rödaktiga upphöjda bård, medan chigger stolpar har en tydlig vitnade hårda kärnan.

4 Identifiera sk lock. Efter chigger släpper sig från din kropp, din kropp kommer att försöka bli av med chigger saliv genom att lösa matningsröret. Detta resulterar i vätskor sipprar från såret och bildar locken.

5 Leta efter utveckling av feber, som vissa drabbade individer erfarenhet efter att ha blivit biten av en chigger.

Tips

  • Efter att ha vandrat genom skogsområden, ta en dusch och tvåla in med tvål. Detta dödar alla anslutna chiggers.
  • Tillämpa anti-itch salvor till bård kan lindra chigger bites.
  • Undvik att klia på chigger bites. Medan chiggers inom USA inte är sjuka, kan repor leda till hudinfektioner.

articoli Correlati