Hur du tar kosttillskott för Tourettes syndrom

Tourettes syndrom är en neurologisk sjukdom som gör att folk "tic". En tic är en ofrivillig rörelse eller ljud göras av personen. Det kan undertryckas men ej stoppas. Personer med Tourettes syndrom (TS) gör repetitiva motor (rörelse) och sång (ljud) tics, och medan de kan tyckas vara av normen, de flesta med TS har genomsnittlig eller över genomsnittet intelligens. Fram till 1980-talet, gjorde de flesta neurologer inte unna TS med läkemedel eller kosttillskott. Som antidepressiva läkemedel som Prozac och Zoloft utvecklades, och anti-beslag läkemedel kom på plats, började TS ses som ett tillstånd som skulle kunna få hjälp med medicinering. Tyvärr har många människor med TS erfarenhet biverkningar av receptbelagda läkemedel. Genom 1990-talet började några patienter experimentera med over-the-counter vitaminer, mineraler och kosttillskott för att hantera vissa symtom.

Instruktioner

1 Rådgör med din primärvårdsläkare och / eller neurolog innan du tar kosttillskott. Vissa kosttillskott kan störa receptbelagda mediciner du kan ta.

2 Ta taurin i mängder baserat på din vikt. Taurin hjälper till att lugna nervsystemet och kan vara ett kraftfullt stöd för att minska tics.

3 Ta magnesium, en naturlig muskelavslappnande. Även om du kan konsumera magnesium-rika livsmedel (t.ex. mandlar) för att öka magnesiumintag, vissa personer med Tourettes syndrom visar sig vara magnesium-brist. Även om det är vanligt att ta magnesium och kalcium tillsammans, en del personer med TS och ticstömingar finner att ytterligare kalcium faktiskt kan öka tics. Ta magnesium ensam i några veckor och överväga att lägga kalcium senare om du vill.

4 Lägg kalium till din komplettera schemat. Kalium hjälper till med muskler, och många människor med TS rapporterar att ta kalium kan hjälpa till med symptom.

5 Svälj 1 msk. fiskolja, rik med omega-3 fettsyror, varje dag. Torskleverolja är den vanligaste formen av fiskolja. Även om det kanske inte smakar bra (prova citronsmakande fiskleverolja för att bryta smaken), omega-3-fettsyror hjälper till med signalsubstanser i hjärnan.

6 Ta C-vitamin, en naturlig immun booster och antioxidant som kan hjälpa till med tics.

Tips

  • Lägg tillskott till din kost långsamt, ett tillägg var 2 veckor, ramp upp gradvis.
  • Det är bäst att ha en läkare övervaka blodnivåerna när man tar kosttillskott.

articoli Correlati