Hur du kontrollera om du har OCD

OCD eller tvångssyndrom drabbar miljontals människor världen över. Många människor ens leva hela sitt liv med OCD inte ens medvetna om att de har det. OCD symptom är lätt att känna igen utan att behöva ta en OCD test eller besöka en läkare. Tvångssyndrom är den oönskade förekomsten av tvångstankar och tvångshandlingar. Repetitiva åtgärder såsom tvångs handtvätt eller behöva göra något på ett visst sätt eller antal gånger kan vara tydliga tecken du har OCD.

Instruktioner

1 Så hur vet du om du är OCD? Börja med att förstå symtomen vid tvångssyndrom. OCD kan presentera sig i många olika former. OCD tvångstankar är i ditt sinne, medan OCD åtgärder är fysiska vanor eller repetitions. Jag har listat en stor artikel längst ner på sidan i avsnittet resurs som listar och diskuterar de olika symtom på tvångssyndrom.

2 Ta en online OCD-test. Här är en stor online Klinisk Självtest för OCD och ångest. Nu är dessa online-tester är bara enkla screeningmetoder och bör inte användas för att diagnostisera en allvarlig metall sjukdom. De kommer dock att ge dig en uppfattning om beteenden och mönster som är förknippade med någon som har tvångssyndrom. Endast en kvalificerad psykolog kan officiellt diagnostisera tvångssyndrom.

3 Kontakta din lokala psykolog eller psykiater som har erfarenhet när det kommer till behandling och diagnos av OCD. En kvalificerad psykolog kommer att kunna utvärdera en kombination av avgiftsfaktorer och symptom som vanligen förknippas med tvångssyndrom.


articoli Correlati