Hur du kan hjälpa med Foot neuropati

Fot neuropati eller perifer neuropati, orsakar smärta och domningar i fötterna. Känslan kan beskrivas som en brännande eller stickande känsla, vilket kan påverka grundläggande rörelse och dagliga aktiviteter. Den underliggande orsaken till fots neuropati kan vara många saker, allt från infektioner till skada på ett problem med sin ämnesomsättning. Enligt Mayo Clinic, är en av de vanligaste orsakerna till neuropati komplikationer som hänför sig till diabetes. Eftersom åkomma orsakas oftast av en underliggande sjukdom, symptomen förbättras vanligen med tiden som det underliggande villkoret gradvis stabiliseras med behandling.

Behandlingar

Det är viktigt att behandla din neuropati, är det lika viktigt att behandla sjukdomen som orsakar dina symptom, enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke. Om du behandlar detta villkor, då neuropati kommer att förbättras. Om du upplever relativt lindrig smärta, sedan ta over-the-counter smärtbehandling kan vara tillräckligt för att hjälpa dina symtom. Bortsett från over-the-counter mediciner, det finns tre huvudalternativ som kan behandla symtom rekommenderas av Mayo Clinic, som alla kräver ett recept. Det första läkemedlet är anti-beslag läkemedel, som hjälper lindra nervsmärta. Den andra behandlingen är en Lidokain smärtlindring lappar, som appliceras på det område, där smärtan är värst. Det sista alternativet är att ta antidepressiva medel, som blockerar smärtsignalerna i hjärnan, vilket hjälper dig att känna mindre smärta i fötterna. Dessa alternativ är endast för dem som upplever smärta, och de flesta människor tycker lättnad när det handlar om tillståndet orsakar neuropati. Om du visar symtom på neuropati, men är omedvetna om att ha ett tillstånd, är det starkt rekommenderat att du ser en läkare för att avgöra om du har några odiagnostiserade hälsoproblem.

Livsstilsförändringar

Eftersom många fall av mul neuropati är relaterade till obehandlad diabetes, kan ta hand om dina fötter bidrar till att minimera oddsen för att utveckla smärta i området. Skapa en regelbunden motion plan kan bidra till att minska symtomen på foten neuropati, eftersom fysisk aktivitet hjälper till att hålla blodsockret lågt och får blodet flyter genom hela kroppen. Om du råkar vara en vanlig cigarett rökare, är det viktigt att sluta eftersom rökning kan negativt påverka din blodflödet, vilket leder till en ökad risk att utveckla fotproblem. Massera dina fötter eller ha någon annan göra det åt dig, som kommer att öka blodflödet och lindra smärta i fötterna. Undvik att placera benen i alla trånga ställning, eftersom det minskar blodflödet till de nedre extremiteterna och ökar din chans att utveckla mul neuropati.


articoli Correlati