Hur är Thai Massage Klar?Thaimassage är märkbart skiljer sig från andra tekniker massage. Det kallas ibland Thai Yoga Massage som det innebär att flyttas i olika ställningar som liknar yogaställningar. En thailändsk massage kan pågå i upp till två timmar och är utformad för att balansera dina livskrafter, föryngrande och uppfriskande dig.

Instruktioner

1 Använd lämpliga skyddskläder. Den första skillnaden mellan en traditionell thailändsk massage och andra massage är att Thai massage sker när du är fullt påklädd. Du ska lösa kläder så att du är bekväm och så att massören kan manövrera dig utan restriktioner från dina kläder. Inga oljor eller lotioner används i traditionell thailändsk massage.

2 låg på golvet. Thailändsk massage utförs på en vadderad matta på golvet och inte på en säng eller ett bord som i andra massage. Det gör det lättare för massör att flytta runt dig och arbeta med alla olika delar av kroppen. Du kommer vanligtvis att bli ombedd att lägga på ryggen först.

3 Börja med ett ben massage. En thailändsk massör brukar starta massage med benen och kommer att använda sina händer för att utföra massage, men även hans knän, ben och fötter. Den massös kommer utöva påtryckningar i form av försiktiga rörelser längs energilinjerna i kroppen. Att arbeta på dessa energilinjer sägs hjälpa kroppen släppa sin spänning och fungera bättre.

4 Följ med en handmassage. Den thailändska massör kommer ofta massera dina händer härnäst. Han kommer att trycka och vrida tummen in i handflatorna, och Co kommer sedan gnugga alla dina knogar på ett liknande sätt, sedan arbeta upp varje finger, gnugga den längs vägen. I slutet kommer han dra hårt för att lossa lederna.

5 Fortsätt med en rygg och nackmassage. Den massös kommer sakta ta sig upp din kropp, och kommer vanligtvis att be dig att vända på din front för att komma åt din rygg. Han kommer att driva ditt huvud på vardera sida för att lossa den, kör sedan sidan av armen eller benet längs sidan av huvudet och längs ryggen och armarna. Den massös kommer då att utöva påtryckningar via försiktiga rörelser längs energilinjerna din rygg, nacke och armar.

6 Flytta kroppen i olika yogapositioner under massagen. I allmänhet kommer dina armar och ben förflyttas till olika positioner under en tid medan massös koncentrerar sig på att släppa vissa spända områden. Ett exempel på en yogaliknande ställning några thailändska massörer använder innehåller flyttar foten att vila på insidan av det andra benet lår, sträcka på lårmusklerna. Detta liknar träd positionen i yoga, men om i stället för att stå upp.

Tips

  • Om du aldrig har haft en massage innan, berättar massös att det är första gången, så att de kan gå igenom din sjukdomshistoria. De bör vara medveten om eventuella hälsotillstånd du har.
  • Ät inte en stor måltid innan med en massage. Helst ha en lätt måltid ett par timmar innan du har massagen.

articoli Correlati