Homeopatiskt medel för klimakteriet

Homeopatiska medel är kända som "alternativ medicin". Alternativa lösningar är utformade för att ta naturliga ämnen som hör till jorden och återge dem att arbeta kemiskt med kroppen för att bota, läka eller tillfälligt lindra besvär och sjukdomar. Använd aldrig ett homeopatiskt medel i stället för en föreskriven medicinering, speciellt när åkomma eller sjukdom är potentiellt livshotande.

Om klimakteriet

Klimakteriet är den tid på en kvinnas liv när hennes menstruationscykler slut. Klimakteriet tenderar att sätta på kroniska sjukdomstillstånd som oftast kräver någon typ av behandling, antingen genom naturliga eller syntetiska mediciner. Några av symtomen vid klimakteriet sjukdom (efter menstruation syndrom) är depression, nervositet, irritation, ångest, värmevallningar, korta frossa, sömnlöshet, förstoppning, inkontinens och vaginal torrhet. Det finns homeopatiska medel som behandlar dessa symtom. Vad som är viktigt att komma ihåg är att medan kemiskt syntetiska läkemedel som förskrivs är utformade för att efterlikna eller kopiera naturläkemedel som redan finns i jorden, inte alla homeopatiska medel fungerar för alla kvinnor i samtliga fall. Rådgör med din läkare innan du försöker en helhetssyn för att lindra symtomen vid klimakteriet.

Herbal Teas

I hundratals år har kvinnor begagnade örtte rättsmedel för sina hälsofrågor. Premenstruellt syndrom (PMS), klimakteriet och fertilitet och graviditet symptom har lindrats och ibland elimineras, med örter och dricka vissa teer. Det sägs (men medicinskt obevisade) som rödklöver te är utmärkt för östrogenersättning. Övriga teer på marknaden har varit vetenskapligt blandas för att lindra symptom på klimakteriet som värmevallningar, nattliga svettningar och humörsvängningar. Oavsett vilken recept används, stick med koffeinfritt te, eftersom koffein sägs förvärra eller till och med orsaka migrän hos kvinnor.

Hypnoterapi

Hypnoterapi backas upp av en tankeskola som kallas "positiv klimakteriet." Tanken med att ha en positiv klimakteriet är inte att koncentrera sig på de dåliga sakerna om att gå igenom förändringen utan att ändra sinnet mentala fokus och energi för att koncentrera sig på att gå igenom det på ett säkert sätt och i en sund sinnestillstånd när det är över. Hypnotherapists förstå att klimakteriet är en naturlig utveckling av upphörandet av de kvinnliga reproduktiva åren, men att utvecklingen är bättre hjälpt med avsiktlig styrning och ett mer naturligt förhållningssätt än medicinska åtgärder. Den hypnoterapi rättsmedel är en trestegs "Mind Over Matter" program som varar i tre eller fyra sessioner som tar ungefär en timme varje session.

Akupunktur

I akupunktur, eller "nål piercing," en licensierad akupunktör infogar viskning tunna nålar in i och genom huden på ytan nivå för att stimulera vävnader och organ i kroppen. Dessa nålstick vid "akupunkter" tros överföra och energibalans i kroppen och distribuera den för att återställa hälsa, energi och totala balansen. Klimakteriebesvär hormonella obalanser är ofta orsaken till bristande hälsa eller övergripande "bra känsla." Akupunktur kan användas för att rätta till denna känsla av obalans.

Hormonbehandling

Hormonell obalans är en kemisk reaktion orsakad av kroppen går igenom olika stadier av klimakteriet. Under denna tid, kvinnor upplever en förlust av äggstockarnas funktion, såväl som atrofi av livmodern, vilket resulterar i nattliga svettningar, värmevallningar, livmoderdysfunktion (eller inkontinens). Två ofta använda tillägg för hormonbehandling (kallas HRT), östrogen och gestagen, men de båda har biverkningar som kan vara mer obehagliga än symptomen. Säkrare alternativ till HRT har utvecklats i sådana homeopatiska medel som sepia, belladonna, svavel, Chamomilla, borax och camphora.

Övriga rättsmedel

Det finns andra rättsmedel, såsom aromaterapi, biofeedback, chela, hydroterapi, meditation, massage och yoga, som administreras eller ordinerats av homeopatiska läkare eller praktiker. Som alltid, inte bara sluta ta föreskriven medicin om du inte har talat med din läkare om det först. Alla homeopatiska medel inte fungerar på samma sätt hela tiden för alla.