Homeopatiska läkemedelsprodukter

Grundades omkring 1790 av Samuel Hahnemann, erbjuder homeopatisk medicin ett alternativ till konventionella behandlingar. Homeopati fungerar genom att uppmuntra en helande respons och främja kroppens återgång till ett naturligt tillstånd av balans och hälsa. Detta uppnås med hjälp av växter, örter, mineraler och element som är mycket utspädda och är säkra för barn och husdjur.

Feber, Shock och ångest

Stormhatt är botemedlet vanligast i homeopatisk medicin för akut symtom såsom feber, men också används för panikattacker, rädsla, chock och ångest. Stormhatt, även kallad varg bane och stormhatt, växer i Europa och Centralasien. För akuta febrar, kan Aconite vara en lämplig åtgärd när en patient upplever en djup oro och rysningar, men symtomen förbättras när friska luften eller på att sova. För feber, prova en dos av Stormhatt 30c var 30 minuter för maximalt 10 doser. (30c är ett mått på utspädning. En droppe i 100 med utspädnings upprepas 30 gånger) För panikattacker, rädsla och ångest, prova en 30c dos varannan timme tills symptomen avtar, för högst 10 doser.

Huvudvärk och ledvärk

Anläggningen baserade botemedel Bryonia används för att behandla smärta såsom huvudvärk och ledvärk. Bryonia, även känd som vilda humle och vitt bryony, är en flerårig växt som växer främst i England och centrala och södra Europa. För huvudvärk symptom, särskilt för när smärtan beskrivs som spricker och sträcker sig till baksidan av huvudet, och när smärtan förvärras vid rörelse, prova en dos av Bryonia 6c varje timme (med maximalt 10 doser) tills symptomen avtar. För ledvärk, vare sig från artrit eller en skada, prova en 30c dos var fjärde timme (med maximalt 10 doser) tills symptomen avtar.

Första hjälpen

Anläggningen baserade botemedel Arnica montana är känd för sina antiinflammatoriska förmåga och inom homeopatin används ofta för att behandla akuta skador såsom skärsår, skrubbsår, blåmärken, stukningar och fläckar. Arnica montana, även kallad leopard bane, växer främst i de alpina regionerna i Europa, i synnerhet Schweiz och Tyskland. För mindre skärsår och skrubbsår, prova en dos av Arnica montana 30c varannan timme för högst sex doser. För blåmärken, prova en 30c dos var 10 till 15 minuter i maximalt 10 doser. För stammar eller stukningar, prova en 30c dos var 30 minuter eller tills smärtan avtar för maximalt upp till 10 doser.

Barns Hälsa

För ett barn som upplever kolik som inte lindras av rapningar, prova mineral botemedel Magnesium Phosphoricum i en 6c dos var femte minut, med maximalt 10 doser. Magnesium phosphoricumis härrör från kombinationen av magnesiumsulfat och natriumfosfat.

För ett barn som har vredesutbrott och allmänna irritabilitet, prova växtbaserade botemedel Cina i en 30c dos dagligen i högst 7 dagar. Cina, även kallad Levant wormseed och europeisk wormseed, växer från östra Medelhavet till Sibirien. Cina kan också vara en lämplig åtgärd för en irriterad barn som visar symptom på nervositet och en tendens att vara envis. Symptomen förbättras när barnet ligger på hans / hennes mage eller befordras.

Förkylning och Influensa

Anläggningen baserade botemedel rävkaka, även känd som gift nötter träd och Quaker knappar, växer i Kina, Australien och Indien. För förkylning med en torr hosta, nysningar och ont i halsen, prova en dos av rävkaka 6c varannan timme under maximalt fyra veckor. För influensasymtom, som inkluderar feber och halsont, prova växtbaserade botemedel Belladonna i en 30c dos varannan timme under maximalt 10 doser. Belladonna, även känd som belladonnabär och häxor bär, växer i Nordamerika och i Europa, Afrika och Asien.

Tips och varningar

Aldrig själv ordinera homeopatiska medel för kroniska sjukdomar. Rådgör med en licensierad, professionell homeopat för råd om åtgärder och vilka som är lämpliga för dina hälsofrågor.

Informationen i denna artikel är avsedd enbart i informationssyfte, inte som en ersättning för professionell medicinsk intervention.


articoli Correlati