Homeopatiska läkemedel för njursten

Homeopati är en holistisk medicin som behandlar hela människan efter en omfattande utvärdering görs. Så behandlingar för liknande konventionella diagnoser som njursten (njursten) kan vara väldigt olika för olika människor. Du bör konsultera en homeopatisk läkare om du är intresserad av att försöka detta synsätt på sjukdom och inte medicinera själv.

Njursten

Njursten, eller njursten, är hårda kristaller som bildas i njurarna från ämnen i urinen. De reser ibland ner i urinvägarna, vilket leder till extrem smärta. Kostfaktorer är oftast att skylla för produktion av stenar, som är av fyra huvudtyper, enligt homeopathyhelps.com. Den vanligaste typen är gjord av kalcium. Andra stenar innehåller magnesium. Urinsyrastenar bildas av för mycket syra i urinen. Cystin stenar är relativt sällsynta.

De vanligaste symtomen på njursten är smärta i ryggen som förvärras med rörelse, blod i urinen, feber och frossa, kräkningar, och en brännande känsla när man kissar.

Homeopatisk behandling

Enligt homeopathyhelps.com, kan både akuta och kroniska njurstenar behandlas effektivt med homeopati. Ett fall historia patienten tas, och ett botemedel ges som inte bara lindrar omedelbara symptom, men tar bort tendensen för stenar för att återkommer.

Njursten kan ofta förebyggas om du dricker mycket vatten, minst 12 glas om dagen. Vatten spolar bort de ämnen som tenderar att bilda stenar. Om du lider av urinsyra stenar, det hjälper också om du äter mindre kött, som producerar urinsyra när det bryts ner. En saltfattig kost kan förhindra en upprepning av stenar.

Enligt homeopathyclassical.com, homeopatiska läkemedel är effektiva för att lindra smärtan och andra symtom på en akut attack av njursten. Efter attacken har passerat kommer en konstitutionell rättsmedel ges, det vill säga en som bygger på patientens hela konstitution. Denna åtgärd är tänkt att bota de bakomliggande faktorer som tenderar personen mot stenar.

För en akut attack, rekommenderar homeopathyclassical.com sängläge och varma kompresser på platsen för smärtan. Kost kalcium rekommenderas men inte kalciumtillskott.

Drhomeo.com uppger att botemedlet berberis vulgaris har varit effektiv vid behandling av njursten, både för akut smärta och förebyggande av återfall. Sarsaparilla, hortensia, och bensoesyra är också vanliga behandlingar. Hpathy.com listar njurstensrättsmedel som arsenicum, apis mellifica, mercurius CORROSIVUS, terebint, digitalis, plumbum, fosfor och belladonna.


articoli Correlati