Homeopatiska behandlingar för glaukom

Glaukom är en sjukdom som påverkar ögat och kan resultera i förlust av syn. Behandlingar av glaukom allt från medicinering till operation. För vissa är det önskvärt med en mer naturlig och holistisk syn på glaukombehandling.

Näring

Enligt Glaukom Research Foundation, vitamin A, E och C är antioxidanter som främjar ögonhälsa. Zink och koppar är viktiga mineraler också. Men enligt Dr John Hetherington, en klinisk professor i oftalmologi vid University of California i San Francisco, det finns inga vetenskapliga bevis som visar ett direkt samband mellan vitamin konsumtion och lindring av inre tryck i ögat i samband med glaukom.

Vätskor

Studier, såsom en som utförs av Dr EJ Higginbotham et. al, har visat att konsumera koffein kan påverka ögonen negativt genom att höja inner ögontryck. Det är också viktigt, enligt Glaukom Research Foundation, för att undvika att dricka en liter vatten på mindre än 20 minuter, eftersom detta kan också öka inre tryck i ögat.

Blåbär

Blåbär är ett extrakt av den europeiska blåbär och dess förtjänster i att stödja ögonhälsa har varit tippad av hälsokostbutiker som saluför tillägget. FDA har inte testat blåbär och har samlat några bevis för att det skyddar mot glaukom.

Motion

Enligt Dr Hetherington, kan regelbunden motion hjälpa nedre inre ögontrycket under en period av månader. Studier har visat att glaukompatienter som tränade i tre månader visade en 20 procent minskning av inre tryck i ögat, enligt Glaukom Research Foundation.

Övriga rättsmedel

Andra föreslagna homeopatiska medel har inkluderat akupunktur och ljusterapi genom exponering för lågintensiv färg som blått och grönt. Enligt Dr Brian Chou, kunde inga vetenskapliga belägg finns för att stödja dessa påståenden.

Slutsats

Utöver regelbunden motion, det finns väldigt lite vetenskapliga bevis som stödjer effektiva resultat vid behandling av glaukom med homeopatiska medel.


articoli Correlati