Hjälp för Ischias Smärta

Ischias smärta kan vara besvärande eftersom den strålar genom baksidan av benet. Det finns ett antal ischiassmärta orsaker, bland annat degenerativa skivor, dålig hållning eller till och med överanvändning. Oavsett vad orsaken är, är dock ischias smärta mycket behandlingsbar. Akupunktur, stretching hemma och injektioner är bara några sätt att lindra ischias smärta.

Akupunktur

Akupunktur kan hjälpa till att läka ischias smärta. En akupunktör skulle börja med att ta reda på vad källan till ischias smärta är. Till exempel kan det vara från Piriformis muskeln tryck, degenerativa skiva sjukdomar eller helt enkelt från att sitta på din plånbok för ofta. Efter en diagnos skulle akupunktör hitta de relativa tryckpunkter och sätt steriliserade nålar i dem, hålla dem där i minst 30 minuter för att främja helande vätskor. Akupunktörer rekommenderar också ytterligare självunderhåll såsom stretching tekniker och, i vissa fall, kostförändringar.

Home Stretch

Några hem sträckor kan bota eller åtminstone ge tillfällig lindring för ischias smärta. Att använda sig av golvyta och en tom vägg kan ge en sträcka av piriformis muskel, som sitter på toppen av ischiasnervroten. Star genom att ligga på rygg relativt nära en vägg. Lyft opåverkade ben upp och placera foten på väggen. Dina övre och undre benen ska bilda en 90 graders vinkel med väggen. Sätt din "sciatic" ben vrist på den upphöjda benet knä, som bildar en triangel form. Nu placera händerna bakom ischias benet knä försiktigt dra den framåt och lyft axlarna från golvet. Du ska känna en djup stretch som strålar ut från nedre delen av ryggen till ischias ben höft och genom låret. Håll denna position i 30 sekunder, andas djupt. Vila i 30 sekunder och upprepa sedan. Gör detta tre gånger om dagen.

Botox

En Botox skott kan göra mer än att förebygga rynkor i ansiktet. Det kan vara till hjälp för att behandla ischias också. En läkare skulle injicera Botox till Piriformis muskeln och ischias området via det drabbade benet är skinkan. En Botox skott skulle väsentligen paralysera eller slappna av i muskeln, vilket gör det lättare att manipulera för stretching. Smärtlindring är tillfällig, men, och skott skulle behöva upprepas några månaders mellanrum.


articoli Correlati