Hem rättsmedel för sänkning Kortisol

Kortisol är ett steroid hormon. Binjurebarken, en del av binjurarna producerar kortisol. När kortisolnivåer är höga, kan det leda till vissa tumörer och andra sjukdomar och tillstånd. Det är viktigt att sänka höga kortisolnivåer för att hålla binjurarna och kroppen som helhet fungerar korrekt. Eftersom många traditionella läkemedel kan orsaka flera negativa bieffekter, många människor väljer att använda hem rättsmedel för att sänka sina kortisolnivåer. Dock bör alla människor med höga kortisolnivåer konsultera en läkare och kommer sannolikt att kräva någon typ av medicinsk behandling, hem rättsmedel för att sänka kortisolnivåer kan vara ett fördelaktigt komplement till traditionella behandlingsmetoder.

Holy Basil

Helig basilika är en ört som kan användas som ett hem botemedel för att sänka kortisolnivåer. Denna ört är hemma i Indien och har flera användningsområden. När det används dagligen, sägs det vara fördelaktigt att sänka kortisolnivåer i kroppen. När kortisolnivåer sänks, så är blodsockerhalten. Helig basilika kan också bidra till att minska och förebygga stress när de används på lägre kortisolnivåer.

Smärtbehandling

Smärta kan orsaka kortisolnivåer att öka, även enkla huvudvärk smärta. Om du lider av kronisk smärta och har en hög kortisol nivå, kan hantera att smärta leder till en lägre kortisolnivå. Saker så enkelt som vanligt, skonsam motion kan hjälpa många typer av muskel-och ledvärk. Vissa typer av smärta måste behandlas av en läkare.

Eliminera Koffein

Koffein kan orsaka kortisolnivåer att stiga så eliminera koffein från din kost kan leda till en lägre kortisolnivå. Det sägs att koffein kan öka kortisolnivåerna i blodet med cirka trettio procent. Även en drastisk minskning av ditt koffeinintag kan leda till en lägre kortisolnivå.

Regelbunden Motion

Utövar regelbundet kan bidra till lägre kortisolnivåer. Det bidrar också till att minska stress. Du behöver inte utföra ansträngande motion och om du inte tränar ofta är det bäst att börja långsamt. Börja med mild till måttlig motion, som promenader, och göra det i ca 15 minuter och gradvis bygga upp till 30 minuter minst 4-5 dagar i veckan.

Hälsosam kost

En hälsosam kost är viktigt att en frisk kropp, men det bidrar också till att sänka kortisolnivåer. Att äta en kost rik på fullkorn, mejeriprodukter, frukt och grönsaker kan hjälpa till att sänka kortisolnivåer. Livsmedel som är förpackade med essentiella fettsyror och fiskoljor, som lax, sägs också vara till nytta i att sänka kortisolnivåer.


articoli Correlati