Har Vitamin B1 stå emot mygg?

Oavsett om det är i början av våren, värmen på sommaren eller kallare höstdagar, myggor verkar ha några problem att hitta dig. Du har provat repellenter, men gillar inte lukten eller känslan av dem på din hud. Du vill ha ett alternativ och det finns många webbplatser som kommer att berätta att ta vitamin B1 att stöta bort de små rackarna, men fungerar det?

Mosquito Fakta

Den amerikanska Mosquito Control Association har studerat myggor utsträckning. Myggor är mer intresserade av vissa människor mer än andra. Mörka kläder attraherar mygg och de kan bita igenom åtsittande kläder. Stående vatten lockar myggor och ger dem en plats att föda.

Vitamin B1 Fakta

Vitamin B1 är en av åtta B-vitaminer. Det kallas också tiamin. Som med alla andra B-vitaminer det omvandlar mat till energi, är B1 också ansvarig för att skydda ditt immunförsvar. Det genomsnittliga rekommenderade dagliga dosen av B1 för vuxna är 1,5 mg, mer än så kommer att utsöndras av kroppen genom svett.

Vad är krav?

Det har gjorts studier som gjorts i strävan att ta reda på om du tar vitamin B1 kommer att stöta bort myggor. Den ogrundade påstående är att när du tar upp till 300 mg av vitamin B1 per dag kommer din kropp att utsöndra en lukt oupptäckt av människor, men att myggor hitta motbjudande och kommer att resultera i att hålla myggen borta.

De resultat

Tyvärr finns det inte några bevis som finns att ta vitamin B1 kommer att avvärja de där irriterande myggor. University of Wisconsin genomfört studier med människor tar vitamin B1 i laboratoriemiljö. Utfallet gav inga bevis som tyder på att använda vitamin B1 haft någon inverkan på myggor.

Vad kan du göra?

Enligt American Mosquito Control Association det bästa sättet du kan avvärja myggor är genom att följa tre regler: dränera något stillastående vatten, klänning i ljust färgade kläder, eftersom det är ointressant för de flesta myggor, och försvara sig med hjälp av insektsmedel som är godkända av Naturvårdsverket , till exempel de som innehåller ingrediensen Deet och citroneukalyptusolja. Kontrollera repellerande etiketterna för rekommenderad användning för barn. Myggmedel dödar inte myggen, men de hjälpa till att hålla dem borta från dig.


articoli Correlati