Har BMI Beräkna Muscle?

Body Mass Index (BMI) är en formel som använder vikt och längd för att uppskatta kroppsfett. Det beräknar inte muskelmassa. Det är ett verktyg för att avgöra om din vikt är inom ett hälsosamt utbud för någon av din längd.

Hur man beräknar

Det finns online-verktyg som kan ge en ungefärlig BMI så du kan få en rimlig uppfattning om din målvikt. En är vid Mayo Clinic webbplats (se Resurser).

Kroppfett analysatorer

Vissa klubbar hälsa har kommersiella kroppsfett analyzer maskiner, men de är inte helt korrekt, eftersom resultaten varierar beroende på flera faktorer, till exempel hur hydrerad du är när mätningen görs.

Bio-Electric impedans analys (BIA)

BIA är en mer exakt mätning av kroppsfett. Det handlar om att fästa elektroder på händerna, som mäter skillnaden i elektrisk ledningsförmåga av muskler och fett och med hjälp av dessa värden, mäter andelen kroppsfett i överkroppen.

Varför Mät kroppsfett?

Att mäta kroppsfett kan ge dig en indikation på om din vikt är i en hälsosam eller ohälsosam sortiment för din längd. Du kan använda denna information för att förändra din kost och / eller motionsnivå.

Utgör BMI åtgärd muskel?

BMI kan inte skilja mellan muskler och fett, så det kan inte användas för att förutsäga viktrelaterade hälsoproblem. Kroppsbyggare kan ha ett högt BMI, men kan vara helt friska. Om ditt kroppsfett är också en viktig faktor i att förutsäga potentiella hälsoproblem. Om fettet är främst runt midjan, du är mer benägna att utveckla hälsoproblem än om den förvaras på dina höfter och lår. Så även om du har en hälsosam BMI, kan du fortfarande vara i riskzonen för kroppsfett relaterade hälsoproblem.


articoli Correlati