Guidad Meditation Övningar

Meditation hänvisar till en mängd metoder som engagerar sinnet att odla medvetenhet och acceptans. Enligt meditation mästare Chögyam Trungpa skapar meditation ett utrymme för att avslöja och ångra neurotiska spel, dina egna villfarelser och dolda rädslor och förhoppningar.

I en guidad meditation session, sitter du med slutna ögon som en utomstående agent guidar dig genom en imaginär resa. Du kan delta i grupp eller genom att lyssna på en inspelning hemma.

Struktur

Mest guidade meditation sessioner följer en generisk skript som riktar ett problemområde, till exempel främja hälsa, lindra spänningar, upplever emotionella välbefinnande eller hantera smärta. Oavsett målet, följer en bra meditation skript ett etablerat mönster, som inkluderar en början, en mitt och ett slut.

Aktiviteter

Till att börja med måste du känna dig bekväm och säker i inställnings meditation. I en grupp sittande, instruktören brukar ta några minuter så att du kan lösa in de främmande omgivningar, samtidigt som tröstande ord. Om hemma, bosätta sig i ett lugnt läge utan distraktioner.

Denna sedimentering i spill över till en kort avslappning fas. Många metoder uppmuntrar dig att bara blunda och följa rörelserna i din andedräkt, tillsammans med expanderande och kontraktering av magen. Andra metoder kan föreslå dig att visualisera en lugn, bekväm plats som en rosenträdgård eller en bubblande våren. Oavsett, är nyckeln till att starta resan är att slappna av.

Nu är det dags att börja resan. För att göra detta, de flesta manus börjar med en imaginär inkörsport till exempel en grind eller grottöppning. När du har angett, vandra dig genom denna imaginära värld, stannar då och då för att inspektera objekt eller områden av särskilt intresse. Till exempel kan du plocka upp en sten med att skriva på den, eller kanske du hittar en förlorad objekt i sanden.

Men inte alla resor tar dig till oupptäckta länder. Andra resor rör sig genom kroppen. Till exempel försöker en allmän djup avslappning skript för att upptäcka, släpp, fickor av spänningen genom att fokusera på olika kroppsdelar: tår, vader, lår, rumpa, mage, bröst, fingrar, handled, armar, axlar, käke, kinder och kronan på huvudet.

Andra skript fokusera på särskilda behov. För att hantera smärta, kanske en läkande manus först hänvisa dig att lugnt, utan fastsättning, observera problemområde. Du försöker sedan att minska smärta eller läka siktet genom att visualisera en kall kompress eller andas in ljus. Som beskrivs av Dr David Fontana, kan du tänka dig ett vitt ljus översvämningar i kroppen på varje in-andetag och styra den till området som kräver läkning.

För att avsluta resan kommer du tillbaka till utgångspunkten. Efter det, du tar med din uppmärksamhet tillbaka in i din kropp, och sedan in i din fysiska omgivning. Vänta tills du känner dig jordad och ansluten innan du öppnar ögonen. Du kanske känner sig lite desorienterad i början, så ta din tid när återvänder till din aktiva livsstil.


articoli Correlati