Feiten Over Methylfenidaat

Methylfenidaat is een recept stimulerende medicatie ontworpen voor de behandeling van narcolepsie en Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Symptomen

Methylfenidaat helpt bij het verhogen waakzaamheid tijdens de dag en het voorkomen van 'slaapaanvallen' die vaak worden ervaren door mensen met narcolepsie. Het helpt bij het verhogen alertheid en concentratievermogen, twee veel voorkomende symptomen van ADHD (zie referentie 1).

Functie

Methylfenidaat verhoogt de activiteit van het centrale zenuwstelsel. Het verhoogt ook de niveaus van bepaalde neurotransmitters, zoals dopamine.

Kinderen

Methylfenidaat is FDA-goedgekeurd voor de behandeling van ADHD en narcolepsie bij kinderen ten minste 6 jaar oud.

Waarschuwing

Zwangere vrouwen moeten niet methylfenidaat nemen, omdat het kan leiden tot een laag geboortegewicht en / of aangeboren afwijkingen. Methylfenidaat wordt niet aanbevolen voor mensen met een voorgeschiedenis van hart-en vaatziekten of een epilepsie.

Intrekking

Gebruik van methylfenidaat op lange termijn, vooral bij hogere doses dan voorgeschreven, kan leiden tot afhankelijkheid. Stopzetting van het gebruik wordt geassocieerd met ontwenningsverschijnselen, zoals vermoeidheid, depressie en veranderingen in het hartritme.


articoli Correlati