Diet för Myasthenia

Enligt myasthenia gravis Foundation of America (MGFA), myasthenia gravis är en kronisk neuromuskulär autoimmun sjukdom som kan orsaka svaghet frivilliga musklerna i kroppen. Muskler drabbade skulle kunna omfatta de som vanligen används för ögonrörelser, tugga, svälja, hosta och andra ansiktsuttryck. Det kan också påverka musklerna i hela kroppen inklusive dina armar, ben och muskler som styr andningen. Om du har myasthenia gravis, kan du behöva en speciell diet som hjälper dig att komma runt dessa begränsningar.

Tugga och svälja

Tyvärr diagnosen myasthenia gravis, kan individer utvecklas sväljstörningar som kan hindra dem från att äta och dricka. Enligt Alison Worwood (Senior dietist) och Kate Beamont (Senior Speech & Language terapeut) kan patienter med sväljproblem börja fint i början av en måltid, men eftersom tiden går sina muskler för att svälja och tugga kan försvagas, vilket gör att äta och dricka för svårt och kanske till och med farligt. När musklerna trötthet, det finns en ökning chans att mat reser ned fel rör (luftstrupen) som kan orsaka kvävning eller hosta.

Det är viktigt när man har problem med att svälja att byta till mer av en flytande eller mjuk mat kost. Vätskor och mjuk mat kommer att minska mängden tugga och bidra till att spara energi för musklerna. Om att svälja och tugga är ett betydande problem, kan du behöva vara utrustade med en matningsslang för att se till att du inte lider av undernäring genom att inte äta. Den matningssond kommer att sättas in av en utbildad läkare eller sjuksköterska.

Specialized Diet

Personer som lider av myasthenia gravis bör äta hälsosamt och kan följa den normala kosten i ett enskilt deras ålder, med vissa ändringar.

Enligt MGFA kan vissa mediciner för myasthenia gravis orsaka diarré, och om så är fallet, kanske du vill undvika livsmedel som kan förvärra tarmarna. Undvik mat med hög fetthalt, fet mat och livsmedel med olösliga fibrer såsom råa grönsaker, kli och oskalade frukter. Diarré kan orsaka vätska och mineralförlust, så det är viktigt att äta mat som är lättsmält och är rika på mineraler.

Livsmedel i denna specialiserade diet kan omfatta vitt ris, äppelmos, mogna bananer, grillad kyckling, grillad fisk, lätta soppor eller kokta grönsaker.

Om du använder steroider, bör du försöka att konsumera tillräckliga mängder av kalcium och D-vitamin för att upprätthålla din bentäthet. Mjölkprodukter är rika på kalcium och vitamin D. Rekommenderat dagligt intag är 1500 mg kalcium och 400-600 IE av vitamin D.


articoli Correlati