De Lange-termijn effecten van morfine

Morfine is een opiaat (verdovend) pijnstillende pijnstiller die de manier waarop je lichaam verwerkt de pijn verandert. Meestal verkrijgbaar in pil of injectie-klaar formuleringen, morfine is nog steeds een van de meest effectieve pijnstillers in medisch gebruik zijn, en wordt vaak voorgeschreven voor het gebruik op lange termijn voor mensen die lijden aan chronische pijn.

Gebruik van morfine Langdurig produceert veel effecten op de hersenen en het lichaam. Begrijpen wat deze effecten zijn noodzakelijk alvorens morfine gebruik op lange termijn.

Functie

Een krachtige verdovende, morfine wordt meestal alleen gegeven in tijdelijke situaties van extreme pijn, zoals ziekenhuisopname na een blessure of voor terminale ziekte pijnbestrijding. Morfine wordt voorgeschreven op lange termijn voor chronische, slopende pijn - vaak geassocieerd met rugklachten, zoals een hernia - die interfereert met de kwaliteit van leven van een persoon.

Als pijnstiller, morfine tast het centrale zenuwstelsel, het activeren van de hersenen beloningssysteem om pijn te verlichten, stelt het Narconon website. Echter, de effecten van morfine op de hersenen zeer snel geworden verslavend, zodat de drug functie zelf produceert een van de vele lange termijn effecten van verslaving.

Algemeen Lange-termijn effecten

Andere effecten die blijven dan gebruik van morfine op de lange termijn zijn de belangrijkste bijwerkingen van het medicijn. Naast het verlichten van pijn, morfine produceert een scala aan psychologische en fysieke bijwerkingen die belangrijk om bewust te zijn van zijn.

Aanhoudende bijwerkingen van morfine bevatten mentale stoornis, euforie, verminderde eetlust, vermindering van de fysieke prestaties, chronische constipatie, en verminderd of weggenomen in seks. Slaperigheid of onduidelijke spraak ook te verwachten bij het nemen morfine voor een lange tijd, volgens Medline Plus.

Effecten op Mannen

Morfine eerder genoemde effecten op lange termijn zijn gemeenschappelijk voor zowel mannen als vrouwen; Echter, studies suggereren dat langdurig gebruik heeft sekse-specifieke effecten.

Voor mannen is het gebruik van morfine op de lange termijn heeft opmerkelijke gezondheidsoverwegingen. Een april 1998 onderzoek door de afdeling Psychiatrie van de Washington University School of Medicine meldt dat morfine gebruik onderdrukken bepaalde acties van de hypofyse bij mannen die de productie van testosteron beïnvloedt. Dit resulteert in lagere niveaus van testosteron bij mannen die morfine gedurende lange tijd.

Effecten op Vrouwen

Vrouwen hebben bepaalde dingen te overwegen met betrekking tot langdurig gebruik van morfine ook. Nogmaals, morfine veroorzaakt hormonale veranderingen in het lichaam en de hersenen, en dit heeft gender-specifieke implicaties voor zowel vrouwen als mannen.

Volgens Narconon, morfine kan interfereren met de menstruele cyclus, die een verscheidenheid van vruchtbaarheid problemen en gezondheidsproblemen weer. Bovendien, het gebruik van morfine op de lange termijn vormt een ernstig probleem voor vrouwen die een kind wensen, omdat morfine passeert de placenta. Helaas betekent dit dat een moeder afhankelijk van morfine doorgeeft morfine afhankelijkheid aan haar kind.

Intrekking

Afhankelijkheid van morfine is een van de meest ernstige bijwerkingen van het gebruik van het geneesmiddel op lange termijn, omdat er potentieel ernstige intrekkingen kunnen optreden als morfinegebruik plotseling wordt gestopt. De US National Institute of Health dat langdurige morfine zelfs invloed op de grootte en vorm van het geneesmiddel bindt de receptoren in de hersenen, wat resulteert in grotere afhankelijkheid gedurende lange tijd.

Symptomen van morfineonthouding kan zeer onaangenaam en kunnen loopneus, misselijkheid, braken en klamheid het veel erger beroerte, hartaanval en zelfs de dood.

Preventie / Oplossing

Het is belangrijk om uw arts zorgvuldig om te praten over de lange-termijn effecten van morfine voor het begin van een dergelijke behandeling. Als u gebruik maakt van morfine zonder voorschrift, is het ook van groot belang met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg over de drug op de lange-termijn effecten te spreken. Weten wat te verwachten van het gebruik van morfine op de lange termijn kan uw beslissing om het geneesmiddel blijven voor langere tijd, per Drugs.com beïnvloeden.


articoli Correlati