De lampor som har Lika med solljus

Glödlampor som simulerar solljus har viktiga tillämpningar inom fotografi, astrofysik, medicinsk behandling och till och med i bilen målningen industrin. Två huvudaspekter bestämmer utseendet på ljuset och dess likhet med solljus: dess temperatur och dess färgåtergivningsindex. Varmare ljuskällor används ofta i allmänna utrymmen för att hjälpa människor att slappna av, medan kallare ljus används för att öka koncentrationen i kontor och skolor.

Fotografi glödlampor

Glödlampor som simulerar solljus används av fotografer så färger i bilderna ser naturliga ut. Olika typer av solljus, till exempel tidigt på morgonen eller tidigt på kvällen solljus nivåer, används för att lägga varm glöd till bilder. Elektroniska blixtar, till exempel, är utformad för att producera en färgtemperatur på 5.400 till 6.000 Kelvin --Den medeltemperatur på solljus. Ljuskällor av 10.000 till 15.000, å andra sidan, kan återskapa värmen i en klarblå himmel.

Full Spectrum glödlampor

Full spectrum lampor ger ett högt färgåtergivningsindex, i allmänhet högre än 90, och imitera färgåtergivningsindex på solen, vilket är 100 De innehåller inte UV-ljus som några minuter utanför ger dig din dagliga kvot av ultraviolett och överexponering kan skada dina ögon och hud. Full spektrum glödlampor kommer inte hjälpa dig att se bättre, men de kan göra saker och ting ser ljusare eftersom fullt spektrum glödlampor orsakar ytfärger att mätta.

Ljusterapi

Ljusterapi använder högintensiva hela spektrumet glödlampor på upp till 10.000 lux belysning. Enligt New Yorks Columbia University, har kliniker som använder ljusterapi haft framgång vid behandling av patienter med säsongsbunden depression - en vinterdepression orsakad av minskad solljus. Men en rapport från Lighting Research Center har invänt att hela spektrumet ljus inte kommer att ge bättre hälsa än konventionella glödlampor. Rapporten hävdar forskning visar att den viktigaste faktorn med årstidsbunden depression är ljuset och dag, sömn och vakna cykler, inte den typ av ljus som vi använder.


articoli Correlati