CPAP Side Effects

Hoewel continuous positive airway pressure (CPAP) is een effectieve behandeling voor slaapapneu, maar ongeveer 60 procent van de mensen nog steeds gebruik van CPAP voor meer dan een paar maanden, volgens de American Slaap Apneu Vereniging. Voor sommigen lijkt het probleem te bijwerkingen.

Slaap Apneu

Slaapapneu, raakt de luchtwegen van een persoon geblokkeerd tijdens de slaap, wanneer het zachte weefsel in de keel inzakt, waardoor hij herhaaldelijk wakker net genoeg om weer te gaan ademen. Hij doet dit niet meer in de ochtend, maar voelt zich moe en unrefreshed.

CPAP Functie

Een CPAP-apparaat helpt deze persoon regelmatig te ademen tijdens de slaap. De patiënt slaapt met een gezichtsmasker over de neus en, in sommige gevallen, de mond en het masker is verbonden met een machine die door een buis met continu stromende lucht.

Side Effects

Gezichtsmasker ongemak is een veel voorkomende klacht van CPAP. Andere problemen zijn neus en keel droge, zere keel en neus irritatie of congestie. Mensen kunnen gas ontwikkelen vanuit de lucht bewegen in de maag. Sommige patiënten ervaren oorpijn, duizeligheid of hoofdpijn.

Preventie / Oplossing

Veel verschillende maskers beschikbaar en sommige kunnen beter dan anderen passen. Luchtbevochtiger bijlagen kunnen oplossen droogheid en irritatie. Gas kan worden voorkomen door slapen met een dunnere kussen. Voor alle andere problemen, moet de patiënt met een slaapspecialist praten om een ​​oplossing te vinden.

Bijkomende problemen

Andere redenen waarom mensen stoppen met het gebruik van CPAP omvatten overlast en het lawaai van de machine veroorzaken slaapstoornissen.


articoli Correlati