Concerta Nier Side Effects

Volgens het National Institute on Drug Abuse, het voorschrijven van amfetamine, Concerta, kan leiden tot mogelijke gezondheidsproblemen complicaties, zoals hartritmestoornissen en veranderingen in de bloeddruk. Stimulantia zoals Concerta kunnen beïnvloeden vitale organen zoals de nieren.

Functie

Concerta is een medicijn gebruikt om zowel Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) en Attention Deficit Disorder (ADD) bij kinderen en volwassenen te behandelen, zoals opgemerkt door Drugs.com.

Significantie

De stimulerende effecten van Concerta kan leiden tot hoge bloeddruk, waardoor het hart sneller pompen, volgens het Amerikaanse ministerie van Onderwijs. Hoge bloeddruk kan bloedvaten beschadigen.

Potentiële

Zoals de National Kidney en Urologic Diseases Information Clearinghouse kunnen beschadigde bloedvaten in de nieren de verwijdering van fluïda en afvalstoffen, die kan leiden tot toxiciteit te voorkomen.

Effecten

Volgens het National Institute on Drug Abuse, kunnen stimulerende negatieve effecten op de cardiovasculaire functie, waarbij de filtering mechanismen van de nieren kunnen veranderen, wat leidt tot vocht en minerale onevenwichtigheden, waardoor nierstenen hebben.

Overwegingen

Uitdroging is een vaak voorkomende bijwerking van Concerta. Chronische uitdroging vermindert vloeistoffen in het vasculaire systeem, verlagen van de bloeddruk en de bloedstroom naar de nieren, kunnen leiden tot nierfalen, volgens de Merck Manual of Health en Aging.


articoli Correlati