Citron Cure för Jock Itch

Over-the-counter salvor används vanligen för att behandla svampinfektion allmänt känd som Jock kliar, men flera alternativa lösningar, bland citronsaft, kan också hjälpa rena och läka infektionen.

The Nature av Jock Itch

Jock kliar är tillväxten av en svamp, Tinea cruris, i ljumsken. Svamp gör väl i områden som är varm, mörk och fuktig. Jock kliar är vanligare hos män som bär atletiska supportrar. Förutom en plågande kliar, kan mjäll-skalor och blåsor utvecklas på endera sidan av pungen och spridas längs ljumskarna. Det är oklart hur svampinfektioner sprids, även om offentliga duschar och omklädningsrum lägga till i problemet. Ungefär en av fem personer utvecklar en svampinfektion som kan spridas till andra delar av kroppen, armar, ben, bröst eller fötter.

Konventionell Behandling

Konventionella behandlingslyser anti-svamp krämer, sprayer eller pulver appliceras två gånger dagligen i två veckor. Dessa åtgärder inkluderar klotrimazol (Lotrim) och tolnaftat (Tinactin) och andra över-disk-läkemedel.

Alternativa behandlingar, inklusive citronsaft

Alternativa behandlingar inkluderar kataplasmer av oregano, lavendel eller pepparmynta. Tea tree olja utspäddes med mandelolja ibland tillämpas flera gånger om dagen. Klåda kan också lindras med cederträ och jasmin oljor samt en lösning av 15 gram av grapefrukt utsäde i ett uns av vatten. Frisk hud producerar en naturlig syra. För att fylla på hudens naturliga syra, spraya det infekterade området med två matskedar äppelcidervinäger eller saften av en färskpressad citron i två koppar vatten. Klappa området torrt. Tvätta inte det.

Andra förslag

En hårtork på en sval inställning kan användas för att torka det infekterade området efter duschen, och den person som lider av Jock kliar bör bära löst sittande bomullsunderkläder. Ett varmt bad lindrar klåda hos många patienter. Det drabbade området ska hållas rena och torra. Handdukar bör inte delas på gymmet.


articoli Correlati