Borsyra och jäst infektioner

Jäst infektioner orsakas när en bakterie som kallas Candida overpopulates i kroppen. Candida är en naturligt förekommande bakterier i tarmen. I fall när immunförsvaret är nedsatt, kommer bakterierna börjar bildas strängar och in i blodomloppet reser över hela olika delar av kroppen.

Fakta

Borsyra är en kemikalie med naturliga antiseptiska och anti-svamp egenskaper. Borsyra blir en allmänt accepterad botemedel för jäst infektioner, fotsvamp, samt med vissa typer av öroninfektioner.

Studier

En studie publicerad i American Journal för obstetrik och gynekologi utvärderat effekten av en lokal behandling med borsyra jämfört med oral behandling med anti-svamp läkemedel itrakonazol (Sporanox) i 22 kvinnor med återkommande svampinfektion. Vid ingående av studien Borsyra visat sig vara lika effektiv som Sporanox.

I en annan studie som publiceras i 2007 års utgåva av Diabetes Care, var 112 diabetespatienter med åter förekommande jäst infektioner ges antingen en enda 150 mg dos av oral medicinering flukonazol (Diflucan) eller borsyra vaginala suppositorier (600 milligram per dag i 14 dagar ). Det ansågs att borsyra vaginala suppositorier resulterade i en högre härdningshastighet (63,6%) jämfört med flukonazol (28,8%).

Fördelar

Borsyra är naturligt och säkra när de används vaginalt eller lokalt. Med tanke på att det inte kommer in i blodbanan, bara det dödar bakterier överväxt, inte alla bakterier i kroppen. En sådan fokuserad metod säkerställer att bakterierna inte kommer att bygga upp en immunitet mot borax.

Farorna

Borsyra är skadligt när det tas oralt eller placeras på öppna sår. Det kan inte tas av barn eller gravida kvinnor, som i vissa fall toxicitet har lett. Om för stort av ett belopp tas, kan illamående, kräkningar, diarré och njurskador uppstå. Det är viktigt att endast använda den rekommenderade mängden.

Förslag på användning

Vaginalsuppositorier accepteras som en säker användning. De suppositorier bör införas med rena händer i slidöppningen. En gång in, ligga platt i minst 5 minuter så att stolpiller att smälta och absorbera i det smittade området.


articoli Correlati