Biverkningar av Q10 Kosttillskott

Coenzym Q10 är en kraftfull antioxidant förening som finns i alla delar av kroppen. Nyligen har Q10 tillskott blivit populära kompletterande behandlingar för många sjukdomar, inklusive hjärtsvikt, högt blodtryck, cancer och till och med hjärtstillestånd. Q10 har relativt få biverkningar och är allmänt anses säkra.

Magbesvär

Illamående, halsbränna och ont i magen har rapporterats som biverkningar av Q10, men dessa är vanligtvis milda och försvinner utan behov av behandling.

Aptitundertryckande

Några personer har rapporterat minskad aptit samtidigt som Q10. Aptit minskning kan vara skadligt för patienter som är underviktiga eller lider av undernäring.

Interaktion med kemoterapi

Många former av cancerbehandling lita på fria radikaler för att förstöra cancerceller. Antioxidanter skyddar kroppen från skador orsakade av fria radikaler, men kan oavsiktligt minska effekten av kemoterapi.

Leverproblem

Stora doser av Q10 kan, teoretiskt, skada levern och omgivande vävnad. Personer med leversjukdom bör diskutera Q10 med sin läkare innan du tar den.

Graviditet och omvårdnad

Effekterna av Q10 på graviditet och amning har ännu inte förstått. Gravida och ammande kvinnor rekommenderas att undvika Q10 tillskott, såvida inte en läkare.


articoli Correlati