Biverkningar av Nandrolone Decanoate Injection

Nandrolone decanoate är en steroid som används för att behandla en rad olika medicinska tillstånd. Även om det är förbjudna att använda i idrott, har många idrottare använt det i träning. Nandrolon orsakar en rad biverkningar, och de som lider av vissa villkor bör undvika dess användning. I vissa jurisdiktioner är det olagligt utan recept.

Vad är det?

Nandrolone decanoate, även känd som Deca-Durabolin är ett farmaceutiskt producerad version av det naturligt förekommande steroidhormon nandrolon (19-nortestosteron), och tillverkas av ett antal läkemedelsföretag. Nandrolon liknar starkt den molekylära strukturen av hormonet testosteron, och producerar ett antal liknande anabola effekter. Nandrolon ökar muskelmassan, främjar bentäthet och stimulerar aptiten. Den skiljer sig från testosteron genom att ha svaga androgena egenskaper (förmåga att orsaka maskulina egenskaper).

Medicinsk användning

Nandrolon decanoate fått FDA-godkännande under 1983 för att behandla ett antal sjukdomstillstånd. Läkare har använt nandrolon förmåga att öka antalet röda blodkroppar för att behandla anemi i njurarna. Det har också använts för att behandla postmenopausal osteoporos och i det förgångna har det föreskrivits som ett preventivmedel för kvinnor.

Som en oljebaserad steroid måste patienter injicera nandrolon i intramuskulär vävnad. Typiska doser varierar från 50 till 100 mg inbördes vecka för kvinnor och 100 till 200 mg per vecka för män.

Idrotts Användningar

Nandrolon ökar muskelmassan genom att underlätta kväveren i muskelvävnad, och följaktligen har många idrottare tagit den för att bygga muskler, öka styrka och stöd återhämtning efter muskelskada. Nandrolon hjälper också återhämtning från och förhindrar ledskador genom att lagra överskottsvatten (som ledvätska) i lederna, och denna ytterligare gemensamma smörjning har uppmuntrat nandrolon användning bland idrottare styrka.

Den decanoate ester bifogas nandrolon förhindrar att den snabbt bryts ned i levern, och nandrolon långa halveringstid (den tid det tar för levern att bryta ner hälften av det) har resulterat i många idrottare som testats positiva i konkurrens långt efter användning av läkemedlet.

Kontra

Män med befintlig prostatacancer (en form av cancer) eller medlemmar av båda könen med bröstcancer bör inte ta nandrolon. Även kvinnor med hyperkalcemi (överskott på kalcium i skelettet), eller kvinnor som kan bli gravida under användningen bör inte ta nandrolon.

Nandrolon anses vara en graviditet kategori X drog, vilket innebär att det är känt för att orsaka fosterskador på ofödda foster.

Dessutom har nandrolon varit kända för att orsaka förstorad prostata och prostatacancer hos äldre.

Vem som helst med redan existerande lever, njure eller hjärtsjukdom bör diskutera dessa villkor med en läkare innan du tar nandrolon. Dessutom bör patienter konsultera en läkare innan du tar nandrolon om de tar koaguleringsmedel eller insulin, eftersom nandrolon kan påverka effekten av dessa läkemedel.

Biverkningar

Nandrolon kan orsaka tumörer levercells, och kan resultera i peliosis hepatit, bildandet av blodfyllda cystor inne i levern och / eller mjälte. Båda dessa villkor kan vara dödlig.

Nandrolon har orsakat hyperkalcemi hos kvinnor, och påverkar även blodserumkolesterol, inklusive en sänkning av HDL (det goda kolesterolet).

Nandrolon kan också leda till akne, sömnlöshet, gulsot (gulfärgning av hud), depression och / eller aggression. Det kan också orsaka allergiska reaktioner som inkluderar diarré, illamående och kräkningar.

Sexuella biverkningar

Medan du tar nandrolon, kan patienter av båda könen upplever förändringar i libido.
Män som tar nandrolon har utvecklat gynekomasti (utveckling av bröstvävnad), erektil dysfunktion (inklusive fasta erektioner), och en förändring i testikelfunktion och spermieproduktion.

Även nandrolon är en svag androgen, kan kvinnor som tar nandrolon genomgå antagandet av manliga egenskaper. Dessa inkluderar fördjupning röst, förstorad klitoris, störningar av menstruationscykeln, och ökad ansikts-och kroppsbehåring.

Laglighet

Nandrolon klassificeras som en förteckning III drog av det amerikanska justitiedepartementet, och enligt federal lag är det olagligt att inneha utan recept. Någon fångats olagligt att sälja, distribuera eller inneha nandrolon kan bli dömd för ett brott straffbart med upp till fem års fängelse (statliga lagar varierar).

Dessutom de styrande organen i de flesta professionell idrott, NCAA, och Internationella olympiska kommittén har alla förbjudit sina idrottare från att nandrolon. Förseelser kan leda suspensioner, böter eller en livstids avstängning.


articoli Correlati